Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine 3 saat 15 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine 3 saat 15 dakika sürdü

12.02.2024 - 15:23 | Son Güncellenme:

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başladı. Toplantı 3 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda, iç ve dış siyasette öne çıkan konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan birazdan açıklama yapacak. Ayrıca binlerce öğretmenin de gözü Beştepe'de. İşte detaylar...

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Saat 15.20'de başlayan toplantı 3 saat 15 dakika sürdü. Ana gündem başlıklarının ekonomik gelişmeler, F-16 meselesi ve öğretmen atamaları ile bayram ikramiyelerindeki olası artışların olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Toplantıda ayrıca, bakanların kendi alanlarıyla ilgili sunum yapacağı ifade edildi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

ATAMA TAKVİMİ NASIL OLACAK?

Öğretmenlere kadro tahsisine ve atama takvimine ilişkin ayrıntılar gündeme gelecek. Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın branş bazlı çalışmaları gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kabine toplantısında, iç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar da değerlendirilecek.
Terörle mücadelede kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde süren operasyonlar değerlendirilecek.

31 Mart öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirler görüşülecek.

EKONOMİDE YOL HARİTASI GÖRÜŞÜLECEK

Ekonomideki yol haritası da kabine toplantısında masada olacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine 3 saat 15 dakika sürdü

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan'ın Kabine toplantısındaki konu başlıklarını Büşra Arslantaş'e değerlendirdi;

Hem öğretmen atamaları hem de genel ekonomik durum Kabine'nin gündeminde. 2024 yılına ait ilk atama takviminin bu Kabine toplantısında ele alınmasını bekliyoruz.

Esasen geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili dikkan çeken bir açıklama gelmişti. '2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.' ifadelerini kullanmıştı.

Bu bağlamda bugün yapılacak değerlendirmeler içerisinde 2024'ün ilk öğretmen ataması takviminin artık çerçeve bir somut hale gelmesini bekliyoruz. Atamalar ne zaman gerçekleşecek? Başvurular ne zaman açılacak? Kadro ve branş dağılımı nasıl yapılacak? gibi sorulara Kabine toplantısında yanıt aranmasını bekliyoruz.

Bu açıklamanın yapılması halinde çeşitli branşlardan başvuru yapacak öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS adı verilen başvuruları yapacağını ifade etmek mükün.

Hatıralanacağı gibi geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan, 45 bin öğretmen ataması müjdesi vermişti. Bakalım bu yıl o sayı 45 binin üzerine çıkacak mı? Bu sorunun cevabı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından yapacağı açıklamayı beklememiz gerekiyor.

Haberin Devamı

KREDİ KARTLARINA EK TEDBİRLER Mİ GELECEK?

Ekonomi Kabine'nin çok uzun bir süredir takip ettiği bir konu. Bu bağlamda 2024 yılı sonunun enflasyon tahmininin yüzde 36 olarak belirlendiğinin altını çizmek gerekiyor. Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan yaptığı toplantıda bu rakamı ifade etmişti. Yüzde 36'lık bu hedefin tutturulabilmesi için alınabilecek ek önlemler neler olacak? Enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında atılabilecek yeni adımlar neler olacak? Hatırlanacaktır... Son günlerde kredi kartıyla harcamaların aşırı derecede artmasından kaynaklanan alınabilecek ek tedbirlerin neler olacağı da konuşuluyor. Atılabilecek bunun gibi ek adımlar nelerdir ekonomi alanında bu sorulara cevap aranacak, bu konular mercek altına alınacak Kabine toplantısında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'nin hemen ardından da BAE ve Mısır'ı kapsayan bir seyahate çıkacak. BAE'de Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oranın onur konuğu.