Gündem Kabinenin veda toplantısı

Kabinenin veda toplantısı

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anayasa değişikliğinin ardından 2018 seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki dünkü toplantıda son kez bir araya geldi.

Kabinenin veda toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki veda toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının aynı zamanda görevini tamamlayan bakanlara teşekkür niteliğinde olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hariç Kabine’deki bütün bakanları ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı büyükşehirlerden milletvekili adayı göstermiş, 14 Mayıs seçimlerinde Oktay ve bakanların tamamı milletvekili seçilmişlerdi.

Haberin Devamı

Seçimlerden önceki son Kabine toplantısı ise 6 Mart’ta gerçekleştirilmiş, 6 Şubat depremleri ve seçim çalışmaları nedeniyle Kabine toplantılarına ara verilmişti.

YSK’nın Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi kesin sonuçlarını ilan etmesinin ardından Erdoğan’ın 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin etmesi ve aynı gün yeni Kabine üyelerini açıklaması bekleniyor. l ANKARA Milliyet