Gündem Kaçak müteahhidi kadınlar yakaladı

Kaçak müteahhidi kadınlar yakaladı

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları müteahhidi Mehmet Özat, ailesinden 9 kişiyi kaybeden kadın ve arkadaşı tarafından AVM otoparkında yakalandı.

Kaçak müteahhidi kadınlar yakaladı

ANKARA Milliyet - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yıkılan bazı binaların müteahhidi olarak hakkında yakalama kararıyla aranan Mehmet Özat (72), Ankara’da bir AVM’de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Özat tutuklandı.

Haberin Devamı

Deprem soruşturmalarında çıkarılan “yakalama kararı” ile aylardır aranan Emlak Bank Konutları müteahhitlerinden Özat, dün saat 12.00 sıralarında Bilkent Center AVM’de bir depremzede tarafından teşhis edildi. Depremde ailesinden 9 kişiyi kaybeden Sinem Boyacı’nın otoparkta teşhis ettiği Özat, önce kaçmaya çalıştı, daha sonra “Arandığımı bilmiyordum” dedi.

Tutuklandı

Polis ekiplerinin gelmesiyle gözaltına alınan Özat, sevk edildiği hakimlikçe ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı.

Boyacı’nın kaçak müteahhidi teşhis edip, yanındaki arkadaşı ile birlikte kollarından tutarak yakaladığı anlar ve aralarında yaşanan diyaloglara ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem olurken, Özat’ın aylar sonra Ankara’nın göbeğinde dolaşabilmesine tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Özat’ın yaptığı, Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan Emlak Bank Konutları 1. Kısım’da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkılmıştı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı. Özat İnşaat hakkındaki dava dosyasında, yıkılan projeleri arasında, kolon kesildiği için yan binaya devrildiği iddiası bulunan Özat Apartmanı, iç içe geçen üç enkazda kalan Bilgili Apartmanı gibi binaların ismi geçiyor.