Gündem ‘Kadın’ ağırlıklı çete soymuş

‘Kadın’ ağırlıklı çete soymuş

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cemalettin Sarar ve Zehra Sarar çiftinin evlerindeki soygunun failleri Bulgaristan’da yakalandı. 4’ü kadın 7 şüphelinin Türkiye’ye getirilmesi için girişim başlatıldı

‘Kadın’ ağırlıklı çete soymuş

Eskişehir’de, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin ve eşi Zehra Sarar’ın evine girip, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra darp ederek, kasadan ziynet eşyaları ile yüksek miktarda dövizi alan hırsızlık çetesinin büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ortaya çıktı. Asayiş, Organize ve Interpol ekiplerinin ortak çalışmasıyla Bulgaristan’da yakalanan 4’ü kadın 7 şüphelinin Türkiye’ye getirilmesi için girişim başlatıldı.

Haberin Devamı

Olayın ardından, çiftin evinde çalışanları araştırmaya başlayan polisler, mevcut görevlilerde şüpheli bir durum görmeyince, soruşturmayı eski çalışanlar üzerinde yoğunlaştırdı. Yapılan araştırma sonunda Moldova uyruklu eski çalışanın HTS kayıtlarının mahalle çevresinde yoğunluk gösterdiği tespit edildi. Ekipler bunun üzerine tüm güvenlik, MOBESE ve otel kayıtlarını incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalar sonunda polis olaya karıştığı iddiasıyla çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grubu tespit etti. Ekipler, yaklaşık 10 saatlik araştırma sonunda kimlikleri belirlenen şüphelilerin yurt dışına çıkabileceği ihtimali üzerine de sınır kapılarını uyardı. Uyarının ardından önceki gün saat 17.00 sıralarında Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a giriş yapan ve içerisinde 4’ü kadın 7 kişinin olduğu hafif ticari araç şüpheli olarak tespit edildi. Bu bilgi üzerine devreye giren Türk Interpolü’nün uyardığı Bulgaristan güvenlik birimleri, kimlikleri bildirilen şüphelileri Kardam Sınır Kapısı’ndan Romanya’ya geçiş yapmaya çalışırken yakaladı. Şüpheliler Türkiye’nin talebi üzerine başkent Sofya yakınlarındaki Busmantdi Yabancılar Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
İade işlemleri başladı

Haberin Devamı

Sorguya alınan Moldova uyruklu hırsızlık çetesinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ortaya çıktı. Çetenin içinde 5 kadın üyenin bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin iadesi için Bulgaristan ile temasların devam ettiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında Moldova uyruklu I.D. (34) ile bağlantısı olduğu tespit edilen ismi belirtilmeyen bir erkek şüpheli de Yalova’da gözaltına alınmıştı.