Gündem Kadınlar iş fikirleriyle EXPO sahnesinde

Kadınlar iş fikirleriyle EXPO sahnesinde

10.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa ve Orta Asya’dan 23 kadın girişimci, gıda sektöründen tekstile, el sanatlarından çevrimiçi hizmetlere geniş bir yelpazede iş fikirlerini yatırımcılara sunmak üzere EXPO Capital Quest etkinliğinde İstanbul’da bir araya geldi.

Kadınlar iş fikirleriyle EXPO sahnesinde

Ceyda Ulukaya - Avrupa ve Orta Asya’da kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla kadın girişimciler, yatırımcılar ve özel sektör temsilcilerine ağ oluşturma, iş birliği, akran etkileşimi ile öğrenme, kapasite geliştirme ve iş geliştirme imkanı sunan Women’s Entrepreneurship EXPO’nun son aşaması olan EXPO Capital Quest, 6 Temmuz’da Sakıp Sabancı Müzesi bünyesindeki The Seed’de gerçekleşti. Women’s Entrepreneurship EXPO’nun bir parçası olarak özel hazırlanan eğitim ve kişiselleştirilmiş mentorluk sürecinden geçerek seçilen kadın girişimcilere, bölgeden 8 yatırımcıyla iş fikirlerini paylaşma imkânı sunan EXPO Capital Quest’e Türkiye, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan’ı temsil eden 23 kadın girişimci katıldı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi tarafından, PricewaterhouseCoopers (PwC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Yıldız Holding ortaklığında, Mary Kay Inc. tarafından desteklenen Women’s Entrepreneurship Accelerator’ın bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte, seçilen 23 kadın girişimci melek yatırımcılardan oluşan jüri karşısında 5’er dakikalık iş sunumları yaptı. Nasıl bir fikirle yola çıktıklarını, iş modellerini, ekiplerini ve pazardaki rakiplerini, işlerini hangi aşamaya taşıdıklarını ve bundan sonrası için nasıl bir sermaye desteğine ihtiyaç duyduklarını özetleyen sunumların ardından jüri üyeleri, girişimcilere karşılaşabilecekleri olası riskler ve gelecek planlarıyla ilgili sorular yöneltti ve yatırım ipuçları verdi. 

Haberin Devamı

‘Herkesten daha bilgililer’ 

BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir açılış konuşmasında kadın girişimcilerin ihtiyaç ve öncelikleri konusunda herkesten daha bilgili olduğuna işaret ederek “Bizlere düşen ise onları desteklemek ve gelişmelerine olanak sağlayacak ortamlar yaratmak” dedi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker de yüzlerce girişimci arasından sıyrılarak seçilen 23 kadın girişimciyi tebrik ederken “Eğer düşerseniz sadece ayağa kalkın ve devam edin” mesajı verdi. Mary Kay Global Operasyon Direktörü Deborah Gibbins ise “EXPO kadın girişimciliğini hızlandırmanın ötesinde, kadınların yetenekleri açığa çıkarıldığında toplumları dönüştürücü gücünü bizlere göstererek kadın girişimciliğinin neden önemli olduğunu bizlere kanıtlıyor” dedi. 

Haberin Devamı

EXPO Capital Quest Girişimcileri

Kadınlar iş fikirleriyle EXPO sahnesinde

Kadınlar iş fikirleriyle EXPO sahnesinde