Gündem Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bu sene saat kaçta kılınacak 2022? || Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bu sene saat kaçta kılınacak 2022? || Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur?

27.04.2022 - 23:47 | Son Güncellenme:

Kadir Gecesi namazı kılınışı, rekat sayısı, saati ve niyeti konusu detayları ile araştırılıyor. Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27.gününe denk geliyor. Bu sene ise Kadir Gecesi 27 Nisan tarihinde idrak edilecek. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek gecede ibadetler yapılacak. Kadir Gecesi'nde namaz kılacaklar ise "Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır?" sorusunun cevabını araştırılıyor. Peki Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, kaç rekat ve saat kaçta kılınır 2022?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bu sene saat kaçta kılınacak 2022 || Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur

Kadir Gecesi, İslam alemi tarafından ibadetlerle geçirilecek. Bin aydan daha hayırlı gece olarak geçen Kadir Gecesi bugün idrak ediliyor. Kadir Gecesi'nde eller semaya yükselerek dualar edilecek ve namazlar kılınacak. Kadir Gecesi namazı kılınışı ve niyet edilme detayı ise merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve saat kaçta? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir?

Haberin Devamı

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

1. rekatta: 1Fatiha, 3 kadir suresi ve İhlas suresi okunur
2. rekatta: 1 Fatiha, 3 İhlas suresi
3. rekatta : 1 Fatiha 3 Kadir suresi
4. rekatta : 1 Fatiha 3 ihlası şerif okunur.

Kadir Suresi 'ni bilmeyenler onun yerine kevser suresi(inna a'tayna)okuyabilir.

Kadir Gecesi namazında iki rekatta bir Tahiyata oturulur, selamdan sonra on bir defa "Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir. Kadir Gecesi namazda bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Kadir suresi okunarak kılınan Kadir Namazı 2 rekattan 12 rekata kadar kılınabilir, namazın kılınışı sırasında Fatiha ve Kadir Suresi okunur.

Haberin Devamı

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır. Kadir Suresi ile birlikte kılınması gerekir.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede ibadetler yapılacak. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve imsak kesilinceye kadar sürer.

İL İL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

-“Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber.