Gündem Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

12.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye şehitlerini gözyaşları ve dualarla uğurladı. Fatih Uğur Altınbaş Ankara’da, Mustafa Sezer Zonguldak’ta, Özkan Lale Sivas’ta, Uğur Özdemir Gaziantep’te, Mahmut Üçdağ Diyarbakır’da, Ege Süleyman Görece Manisa’da, Kemal Özek de Denizli’de toprağa verildi.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

NAMIK DURUKAN- Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan yedi asker dün gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, memleketi Ankara’nın Bala ilçesinde düzenlenen törenle özel harekat polisi babası Kadir Altınbaş’ın yanında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Şehit Altınbaş’ın naaşı Hakkâri’deki askeri törenin ardından dün Bala’ya getirildi. Bala Merkez Camii’ndeki cenaze törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yanısıra çok sayıda askeri ve emniyet personel ile şehit Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda kabine üyesi de çelenk gönderdi.

Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, cuma namazını müteakip kılınan namazın ardından Bala Şentepe Mezarlığı’nda, 2012’de kalp krizi sonucu şehit olan özel harekat polisi babası Kadir Altınbaş’ın ayaklarının dibine defnedildi.

Haberin Devamı

Cenaze namazı sırasında şehidin annesi Tülay Altınbaş, kardeşi Oğuz Altınbaş ve akrabaları güçlükle ayakta durdu. Milliyet’e konuşan hala Keziban Karakoç, şehidin babasının Mardin ve Cizre’de görev yaptığını, ölümünün ardından şehit Fatih ve kardeşlerinin anneleri Tülay tarafından büyük sıkıntılarla büyütüldüklerini söyledi.

‘ÇOCUKLUK HAYALİYDİ’

Karakoç, şöyle devam etti: “Doğum gününde aradım, ‘iyiyim hala’ dedi. Kuzey Irak’ta olduğunu biliyorduk ama nasıl bir durumda olduğunu bilmiyorduk. 13 yaşında yetim kaldı. Babasının izinden gitti yavrum. Şimdi buluştular. Vatan sağolsun.”

Oğlu Fatih’le şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğünü belirten acılı anne Tülay Altınbaş da Milliyet’e şunları anlattı: “Oğlum hep asker olmak istiyordu. Daha önce askeri sınavı kazanmıştı. Mülakatta kilolu diye elendi. Onun verdiği bir hırs vardı. Tekrar etti, istediği oldu. Kamu yönetimi okudu, kaymakam olacaktı teğmen olmak istedi. Sonrasında ‘istifa et, kaymakam ol oğlum’ dedim, kabul etmedi. ‘Hayır ben görevimden memnunum, devam edeceğim’ dedi.

Kuzey Irak’a gideceğinden haberim yoktu. ‘Bir özel göreve gideceğiz’ dedi bana. Tansiyonum, şekerim var, üzülmemem için söylemedi. Arkadaşlarına söylemiş. Oğlum bekârdı ancak üniversiteden sevdiği biri vardı. Ama kısmet değilmiş.”

Haberin Devamı

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Uğur Özdemir

Annesi ve babası uzun süre gözyaşı döktü

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir’in (30) Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için memleketi Gaziantep’teki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi’ne getirildi. Şehit oğlunun tabutuna kapanan anne Fatma Özdemir ile yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Baba Bayram Özdemir ise şehit oğlunun tabutuna bakarak ağladı. Şehidin kardeşleri Sametcan ve Duran Özdemir, son yolculuğuna ağabeylerini asker selamı ile uğurladı. Şehit Özdemir, kılınan cenaze namazının ardından Yeşilkent Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Kemal Özek

Şehide son veda

Şehit Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi, Denizli’nin Buldan ilçesi Beyler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin babası Ayhan (53), annesi Aysel (48), ağabeyi Ali Özek ve yakınları taziyeleri kabul etti. Şehidin cenazesi kılınan namazın ardından top arabasına taşındı. Şehit Özek, Beyler Mahalle Mezarlığı’nda defnedildi.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

6 aylık Mehmet Ali uğurladı

Haberin Devamı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer de (28) memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi.
Şehit Sezer’in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören eşi Aleyna Sezer gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun yanına altı aylık bebeği Mehmet Ali de getirildi. Şehidin naaşı, Kozlu ilçesindeki baba ocağında helallik alındıktan sonra Uzunmehmet Camii’ne getirildi. Şehit Sezer, kılınan cenaze namazının ardından Kozlu ilçesi Yahma Mahallesi’nde toprağa verildi.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Mustafa Sezer

Sivas’ın ciğeri yandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale (29) için dün ikindi namazının ardından Sivas Ayyıldız Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu’nun yanısa, şehit ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Özkan Lale

Şehit Lale’nin naaşı top arabasıyla Garnizon Şehitliği’ne taşınarak gözyaşları arasında defnedildi.

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Mahmut Üçdağ

Kürtçe ağıtlar yaktılar

Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın (24) cenazesi de memleketi Diyarbakır’ın Hani ilçesi kırsal Çardaklı Mahallesi’ne getirildi. Cenazesi baba evine götürülerek helallik alınan şehit Üçdağ için köy camisinde tören düzenlendi. Cenaze namazının ardından şehit Üçdağ’ın cenazesi, asri mezarlıkta Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kahraman şehitleri yüreğimize gömdük

Ege Süleyman Görece

Güçlükle ayakta durdular

Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) 20 günlük yaşam mücadelesini kaybeden şehit Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece de memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çullugörece Mahallesi’nde kılınan namazının ardından Çullugörece Mahallesi Mezarlığı’nda defnedildi. Anne Nilüfer ve baba Sefer Görece ile kardeşleri Yeşim Seyhan ve Mehmet Görece cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi.