Gündem Kahramanlara son veda

Kahramanlara son veda

13.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çekmeköy’de sivillerin zarar görmemesi için helikopteri boş alana yönlendiren ve şehit olan 4 kahraman asker, memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi

Kahramanlara son veda

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Semih Özcan Ankara’da, Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli İzmir’de, Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Kaya Eskişehir’de, Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar ise memleketi Niğde’de toprağa verildi. Şehit Pilot Özcan için Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Başkanvekili Levent Gök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’in ikindi namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

İstanbul’daki resmi törenin ardından Özerli’nin naaşı, uçakla Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ne, oradan da karayoluyla Bergama’ya getirildi. Törene, şehidin eşi Büşra Özerli, babası emekli astsubay Nureddin, annesi Ayşe ve kardeşi Piyade Yüzbaşı Murat Özerli, anneanne Muradiye Şen ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

‘ O beni bırakmaz’

Haberin Devamı

Eskişehir’e getirilen şehit Kaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camisi’ne taşındı. Törende şehidin eşi Sibel Kaya, tabutun yanına gelerek, “O beni bırakmaz. Beni duyuyor. Mis gibi kokuyor. Ben onun mis yanaklarını hastanede öptüm” dedi. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mülki ve idari amirler ile vatandaşların katıldığı törenin ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Bu sırada şehidin 8 yaşındaki kızı Nur Sevim Kaya babasının naaşına top arabasına kadar eşlik ederken, 5 yaşındaki oğlu Kıvanç da tabutu öptü. Eşi ve kızının asker selamıyla uğurladığı Kaya’nın cenazesi, askeri törenin ardından Vişnelik Mahallesi’ndeki Hava Şehitliği’ne defnedildi.

Eşi 3 aylık hamileydi

Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın cenazesi ise ilk olarak Niğde merkezdeki babaevine getirildi. Burada son kez helallik alınmasının ardından şehit için Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, mülki ve idari yöneticiler, komutanlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dört kardeşin en küçüğü olan Şehit Yakup Avşar’ın eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenilirken, şehit babası Zekeriya Avşar tekerlekli sandalye ile oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, İl Müftü Vekili Ali Çetin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Niğde Şehitliği’nde defnedildi.

Haberin Devamı

Kahramanlara son veda

Kortejde eşinin fotoğrafını taşıdı

Özcan’ın naaşı, cami avlusuna kortej eşliğinde getirildi. Şehidin annesi Nezihe, babası İlhami, eşi Gizem Özcan ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına konularak kortej eşliğinde Cebeci Şehitliği’ne götürüldü. Şehidin naaşı kortejle giderken eşi Gizem Özcan eşinin fotoğrafını taşıdı. Pilot Yüzbaşı Semih Özcan, görev yaptığı Elazığ ve Erzincan’da, bölgedeki iç güvenlik harekatlarında önemli görevler üstlenmişti. Subay temel kursunu birinci olarak bitiren Özcan, 2011’den beri kara pilot olarak görev yapıyordu.