Gündem Kahramanmaraş'ta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu!

Kahramanmaraş'ta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu!

09.09.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Feci kaza Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşandı. Freni boşalan bir kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken 25 kişi yaralandı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer kazanın nedeniyle ilgili açıklama yaptı.

Kaza, öğle saatlerinde Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi'nde meydana geldi. Mezarlıkta freninin boşaldığı iddia edilen kamyon, önündeki araçlara çarptıktan sonra cenaze namazı kılanların arasına daldı.

Haberin Devamı

Namaz için sat tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ölenlerin olduğu bilidirilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

5 ÖLÜ, 25 YARALI

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kazada yaralanan vatandaşları tedavilerinin devam ettiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı.

Kahramanmaraşta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu

KAZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Vali Ünlüer, burada yaptığı açıklamada, “Gerçekten Kahramanmaraş’ımız için bugün çok acı bir gündü. Maalesef 4 vatandaşımızı olay anında kaybetmiştik. 1 vatandaşımızda buraya yaralı olarak sevk edilmişti maalesef onu da kaybettik. Toplamda 5 vatandaşımız kaybettik. 25 yaralımız var. Şu anki verilere göre hayati tehlikesi olan vatandaşımız bulunmamaktadır. Hepsini ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim böyle afetlerden bizi böyle kazalardan korusun inşallah” diye konuştuk

Haberin Devamı

Vali Ünlüer, "Yüklü kamyon virajı alamamış, o sırada cenaze merasimi yapılıyormuş burada. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş.” dedi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'taki kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın kapsamı dikkate alınarak 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş, şüpheli gözaltına alınmıştır" dedi.

Kahramanmaraşta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Kamyondan kaçtığını ve kazayı atlattığını anlatan Müslüm Çanak, “Kamyon aşağı inerken biz diğer tarafa geçtik. Hızlandıkça hızlandı. Hiç anlamadık nasıl olduğunu. Önce park halindeki arabaları altına aldı. Sürükledi insanların üzerine düştü o sırada ben de diğer tarafa doğru kaçtım” diye konuştu.

Kahramanmaraşta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu

Halil Avgın isimli görgü tanığı ise, “Ben yukarıdan geliyordum kamyonda ileriden gidiyordu önüne geçecektim aracım ile oğlum önüne geçmememi istedi. İyi ki kamyonun önüne geçmemişim. Bir anda kamyon hızla kayboldu” dedi.
Bir başka vatandaş ise “Ben görmedim ama yukardan aşağı yüklü kamyon insanların içine dalmış. İnsanlar burada namaza hazırlık yapıyorlarmış” dedi.

Haberin Devamı

Cenazeye katılanlardan Abdullah Bekirli, kamyonun kayarak kalabalığın arasına girdiğini belirterek, "Yukarıdan aşağı kamyon hızlı geldi. Vites düşürmek istedi ancak vites düşemeyince frene bastı ve teker çakıla geldi. Çakıla gelince kamyon devrilerek araçlara çarptı, ardından kalabalığı altına aldı" dedi.

Kamyonun çarptığı kamyonetin sürücüsü Ertuğrul Temiz ise kamyon gelirken aracıyla hareket halinde olduğunu, bu sayede yara almadan kurtulduğunu belirterek, "Cemaat cenaze için gelmiş. Cemaat, 'Kamyon geliyor' diye bağırdı. Bağırınca bir baktım, kamyon üzerime geliyor. Gaza bastım kaçmak için ama bana çarpınca arka kabin kısmını ezdi. Önünde de 2-3 tane araba gördüm, onları da ezdi, hepsini yuvarlayıp geldi üstümüze. Araç içinde hareket halindeydim" diye konuştu.

Bir diğer görgü tanığı cenaze namazına hazırlanırken kazanın olduğunu ifade ederek, "Kamyon virajdan döndüğünde burada 100'e yakın kişi vardı ve saf düzeni almak üzereydik. Kamyon 3 arabaya vurdu, arabalar bize çarptı ve kamyon da buraya yattı. Şoför adeta kurşun gibi hızlı gibi geldi" dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta 5 kişinin öldüğü kamyon faciasının nedeni belli oldu

KAMYON ALANDAN KALDIRILDI

Kalabalığın bulunduğu alana devrilen kamyonun altında kalan vatandaşlar kurtarılırken, kazaya sebebiyet veren kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle maddi hasar oluşurken, ekipler kamyonu olay yerinden kaldırdı. Kamyon vinç yardımıyla kaldırılırken, cansız beden olma ihtimaline karşı ekipler elleriyle alanda arama yaptı.

Olay ile ilgili cumhuriyet savcısı görevlendirilirken, feci kaza ile ilgili soruşturma titizlikle sürdürülüyor.