Gündem Kahramanmaraş’ta orman yangını! İki noktada devam ediyor

Kahramanmaraş’ta orman yangını! İki noktada devam ediyor

19.08.2023 - 16:23 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta kontrol altına alındıktan sonra iki farklı bölgeye sıçrayan orman yangını söndürme çalışmaları devam etti. Öte yandan yangında can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yangın, Andırın ilçesi Kargacayır kırsalındaki ormanlık alanda çıktı. İhbar üzerine bölgeye 15 arasöz, 3 su tankı, 6 helikopter, 2 uçak ve 120 personel sevk edildi.

Haberin Devamı

Hava araçları yangına Aslantaş ve Klavuzlu barajlarından aldıkları su ile müdahale ederken, kontrol altına alındıktan sonra iki farklı bölgeye sıçrayan yangında can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta orman yangını İki noktada devam ediyor

KONTROL ALTINA ALINDI

Kahramanmaraş’ta öğle saatlerinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Yangın, Andırın ilçesi Kargacayır kırsalındaki ormanlık alanda çıktı. İhbar üzerine bölgeye 15 arasöz, 5 su tankı, 6 helikopter, 2 uçak ve 200 personel sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı.
Soğutma işlemlerinin sürdüğü yangınla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

MENDERES’TEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Yangın, saat 10.30 sıralarında Ürkmez Mahallesi Köşk mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 6 arazöz, 1 su ikmal ve 1 dozer bölgeye sevk edildi. Alevler, ekiplerin havadan ve karadan yatıkları müdahaleler ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA ÇATI YANGINI

Keçiören ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Adnan Kahveci Caddesi'nde bulunan 3 katlı binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangında çatı katı kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş’ta orman yangını İki noktada devam ediyor