Gündem Kahvaltıların yıldızı pankek nasıl yapılır?

Kahvaltıların yıldızı pankek nasıl yapılır?

19.04.2018 - 14:07 | Son Güncellenme:

Pankek yakın bir geçmişe kadar yalnızca Amerikan filmlerinde duyduğumuz bir kahvaltılıktı. Artık pek çok restoranın menüsünde yer alan bu yumuşacık ve kabarık hamur parçalarına gayet alışkınız. Peynir, zeytin, domates, bal gibi tüm kahvaltı malzemeleri ile uyum içinde olan bu lezzeti evde denemek isteyenler için işte pankek tarifi...

Kahvaltıların yıldızı pankek nasıl yapılır

Pankek Amerikan halkı tarafından çoğunlukla sabahları tüketiliyor. Genellikle sade değil akçaağaç şurubu ekleyip yemeyi tercih ediyorlar. Amerika’da Akçaağaç şurubu ile pankek ayrılmaz bir ikilidir. Pankek ile krep arasında bazı benzerlikler ortaya atılmaktadır. Oysa ki aralarındaki fark oldukça büyüktür. Bu fark kıvamlarından kaynaklanır.

Haberin Devamı

Pankek için Malzemeler

· 2 su bardağı süt

· 2 adet yumurta

· 3 yemek kaşığı şeker

· 3 su bardağı un

· 1 paket vanilya

· 1 paket kabartma tozu

· 2 yemek kaşığı sıvıyağ

· 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

· Bal (tatlıyı ne kadar sevdiğinize göre 2 veya 3 yemek kaşığı bal dökülebilir)

Pankek Yapmanın Püf Noktaları

Pankek harcını kolay ve hızlı olsun diye mikser ile karıştırmayın. Bir çatal veya çırpıcı yardımıyla çırpın. Bu sayede hamurunuz daha yumuşak olacaktır. Unu elekten geçirerek kaba eklemelisiniz. Böylece unun topaklanmasını önleyip, daha rahat karıştırabilirsiniz. Ocağın ısısının orta ateşe getirilip, bir daha hiç ayarı bozulmadan aynı ateşte pişmesi gerekiyor. Pankeklerinizin aynı boyutlarda pişmesini istiyorsanız silikon kalıplar kullanın böylece aynı ölçüde pankekler elde etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Pankek Hazırlanışı

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya derin bir borcam kabına alınır. Toz şeker, tuz eklenir. Unun içinde bir kaşıkla hafif karıştırılır. Ardından süt, sıvıyağ ve yumurtalar eklenir. Bir çırpıcı yardımı ile tüm malzemeler karıştırılır. Malzemeler pürüzsüz hale gelip, unlar topak topak olmayana kadar karıştırılır. Bir tavaya yağ eklenerek hafif kızan yağın üzerine bir kahve fincanı içine hazırladığınız pankek harcını boşaltın. Böylece pankekler aynı ölçüde olacaktır. Bu fincanlardaki pankekleri tavaya dökerek kaşık yardımıyla yuvarlak şeklini verebilirsiniz. Üzeri göz - göz olunca kızarana kadar ön, arka yüzünü çevirerek pişirin. Yağ zaman zaman yetmeyebilir. Tekrardan yağ ekleyerek, pankek harcı bitene kadar işleme devam edilir. Biten pankekler masaya servis edilir.

İsteğe göre yanına reçel, dondurma ve meyveler ekleyerek servis edebilirsiniz. Yalnızlığı pek sevmeyen bir tatlı olan pankek, yanına gelen her şey ile iyi anlaşır!