Gündem Kampüsler Ramazan’a hazır

Kampüsler Ramazan’a hazır

11.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye’de olduğu gibi üniversitelerde de Ramazan telaşı yaşanıyor.

Kampüsler Ramazan’a hazır

Ozan Ömer Kadüker - Bazı üniversiteler yemekhanelerini sahur ve iftar saatlerinde de açacağını duyururken bazı üniversiteler ise ücretsiz iftar programları düzenleyecek. Üniversite yemekhanelerinde tabldot ücreti 10-30 TL arasında değişirken üniversitelerin bünyesindeki restoranlar lüks iftar seçenekleri de sunuyor. Burada ise yemek ücretleri 500 TL’ye ulaşıyor. Üniversitelerin iftar ve sahur kapsamında sunacakları hizmetleri derledik.

Haberin Devamı

Sahurda da açık

■ Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Sıtkı Koçman, Ağrı İbrahim Çeçen, Karadeniz Teknik, Dicle üniversitelerinin aralarında yer aldığı pek çok üniversitede ücretsiz iftar verilecek.

Fırat Üniversitesi’nde öğrenciler için iftar bursu kampanyası düzenlenecek. Bir öğrenci için aylık iftar masrafı 440 TL olarak belirlendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi de Ramazan ayı boyunca akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrencileri ‘Gönül Sofrası’nda bir araya getirecek. 

Anadolu Üniversitesi’nde Ramazan boyunca kahvaltı servisi saat 03.30’da başlayacak, akşam yemeği saat 20.00’de bitecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nde de 04.00-06.00 saatleri arasında sahur servisi yapılacak. Akşam yemeği ise saat 20.00’ye kadar sürecek. Ayrıca üniversitenin 5 farklı noktasında paket yemek dağıtım hizmeti verilecek.

Haberin Devamı

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde ise dışarıdan da misafirlerin kabul edildiği Kampüs Gurme Restoranı’nda Ramazan’a özel menüler hazırlandı. Menülerin ücretleri 400 TL olarak belirlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Akyaka Uygulama Oteli’nde ise iftar ücretleri 400-500 TL olacak.