Gündem Kamu çalışanları E-bordro ile maaş bordrolarını internetten görebiliyor!

Kamu çalışanları E-bordro ile maaş bordrolarını internetten görebiliyor!

15.11.2016 - 08:22 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ile kamu çalışanları kolayca maaş bordrolarını internetten görebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması sadece kamu çalışanlarına hizmet veriyor. E-Bordro uygulaması internet erişimi mümkün olan her yerden kullanılabiliyor.

Kamu çalışanları E-bordro ile maaş bordrolarını internetten görebiliyor

Teknoloji Türkiye’sinde devlet kurumlarının internetleri de sanallaşıyor. Bu durum günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde devlet hizmetlerinin internet ortamında da vatandaşlara ulaştırılmasını sağlıyor. Bu doğrultu da elektronik ortam üzerinde yer alan devlet kurumlarının online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde tüm kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin günlük yaşantı içerisinde aktif şekilde kullanıldığı bugünlerde internet ortamı üzerinde devlet kurumları tarafından faaliyete sürülen dijital hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada Maliye Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde maaş bordrolarını internet üzerinde de görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde internet altyapısını aktif şekilde kullanan devlet kurumları arasında yer alan Maliye Bakanlığı’nın bünyesinde faaliyet gösteren Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan e-bordro uygulaması ile sadece dakikalar içerisinde vatandaşın maaş bordrolarını internet üzerinden öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık internete erişimin bulunulan her yerden mümkün hale geldiği bugünlerde artık internete erişim sağlanabilen her noktadan maaş bordrosu bilgilerini ayrıntılı olarak öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden kamu çalışanlarının her ay aldıkları memur maaşları için düzenlenen maaş bordrolarını internet hız ve kolaylığında öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu kapsamda Türkiye’de yasal zorunluluk gereğince ister kamu sektöründe ister de özel sektörde çalışırsa çalışsın her vatandaşın çalışmaları karşılığında her ay aldıkları maaşlarına ilişkin olarak maaş bordrosu düzenleniyor. Bu maaş bordrosu içerisinde maaşın net miktarı, brüt miktarı, maaş üzerindeki ikramiyeler, primler ve kesintiler ile birlikte sigorta ödemeleri gibi ayrıntılı maaş bilgileri yer alıyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde kamu çalışanlarının ayrıntılı maaş bilgisinin yer aldığı maaş bordrosunu öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor. Özel sektörde çalışan ve Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan vatandaşlar tarafından kullanılamıyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden en güncel aya ait olan maaş bordrosu bilgisi dahi kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden de kullanılabilmekte olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden geçmiş aylara ait olan maaş bordrolarını da öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinde Maliye Bakanlığı’nın uygulama ekranı içerisinde istenen ay ve yıl bilgisini girerek o döneme ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebilme şansına sahip olunabiliyor.