Gündem Kanlı klüp baskınının zanlıları ilk kez hakim karşısında

Kanlı klüp baskınının zanlıları ilk kez hakim karşısında

08.10.2008 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Kanlı klüp baskınının zanlıları ilk kez hakim karşısında

SAMSUN’un Bafra İlçesi’nde geçen Mart ayında yaşanan kanlı spor kulübü baskınını gerçekleştirdikleri ileri sürülen tutuklu sanıklar Mustafa Şimşek ile İsmail Aydın ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Şimşek, “Susma hakkımı kullanıyorum” diyerek davayı izlemeye gelen kişilere küfür etti. Bunun üzerine duruşma salonundan çıkarıldı. İsmail Aydın ise savunmasında, “Ben stadyumda simit satarım. Takımın ceza alması gündemde olduğu için hafta sonu oynanacak karşılaşmanın seyircili mi oynacağını sormak için kulübe telefon açtım. Telefona çıkan kişi ‘eşek oğlu eşek’ dedi. Onun kim olduğunu öğrenmek için kulübe gittim. Arkamdan Mustafa Abi de gelmiş. Tabancayı o kullandı” dedi.

Türkiye 3’ncü Lig’de Bafra Belediyespor Kulübü’ne geçen 25 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıda Teknik Direktör Sedat Gezer (49) ve kaleci antrenörü İsmail Kurt (42) hayatlarını kaybederken, kulüp müdürü Ergin Özarslan (64) ağır yaralandı. Olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen iki sanık 5 gün sonra polise teslim oldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Şimşek (35) ve İsmail Aydın (28) Bafra Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Planlayarak iki kişiyi öldürmek bir kişiyi de yaralamak suçlarından haklarında iki kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Mustafa Şimşek savunma yapmadı. Şimşek, “Susma hakkımı kullanıyorum. Ayrıca arka taraftakiler (dinleyicileri göstererek) girerken bana küfür etti. Ben de onların a....na koyuyorum” diye konuştu. Bunun üzerine mahkeme başkanı tarafından sanık duruşma salonundan çıkarıldı.
Diğer tutuklu sanık İsmail Aydın ise yaptığı savunmasında, “Ben stadyumda simit satarım. Takımın ceza alması gündemde olduğu için hafta sonu oynanacak karşılaşmanın seyircili mi oynacağını sormak için kulübe telefon açtım. Telefona çıkan kişi konuşma sırasında bana ‘eşek oğlu eşek’ deyince sinirlendim. Ekmek dağıtımına çıktım. Kulüp tarafına gidince, telefona bakan kişiyi bulup yöneticilere şikayet etmek istedim. Kulübün önünde Mustafa abiyle karşılaştım. İçeriye girince odada oturan 3 kişiye ‘Burada telefonlara kim bakıyor’ diye sordum. Ergin Özarslan kendisinin baktığını söyleyince ‘Ben benim babamın eşek olduğunu nereden biliyorsun’ deyince arbade çıktı. Arkamdan geldiğini bilmediğim Mustafa abi, ‘kimse kıpırdamasın’ diyerek tabancasını ateşledi. Elini tutmaya çalıştım. Sonra onu dışarıya çıkardım. Kimseyi planlı bir şekilde öldürmeye gitmedik. Kimseden talimat almadık” dedi.

OLAYIN NEDENİ BU KADAR BASİT DEĞİLDİR

İki sanığı azmettirmek suçundan tutuksuz yargılanan Nuri Söyleyen ise üzerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek olay tarihinde Sinop’ta olduğunu ileri sürdü. Silahlı saldırıda 3 kurşun ile yaralanan Kulüp Müdürü Ergin Özarslan ise, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Biz sanık İsmail ile birbirimize vurmadan diğer sanık tabancayla ateş etmeye başladı. Ancak benim önümde sanık İsmail Aydın olduğu için ilk önce oturan Sedat Gezer ile İsmail Kurt’a ateş etti. Daha sonra beni vurdu. Peşlerinden çıkınca bir kez daha bana ateş etti. Kendilerinden şikayetçiyim” diye konuştu.

EŞLERİ ŞİKAYETÇİ

Duruşmaya katılan Teknik Direktör Sedat Gezer’in eşi Seval Gezer (49) ile Kaleci Antrenörü İsmail Kurt’un eşi Leyla Kurt (37) da iki sanıktan şikayetçi oldu. Seval Gezer, “Olayın bu kadar basit bir sebepten olduğunu sanmıyoruz. Bu işte birilerinin çıkarı vardır. Sanıklar planlayarak cinayet işlemişler” dedi. Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi. Dava öncesinde adliye binası önünde ve duruşma salonunda geniş güvenlik önlemi alındı.