Gündem Kansere karşı saç kardeşliği

Kansere karşı saç kardeşliği

19.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kanser Savaşçıları’, 100. kez bir kanser hastasına peruk ulaştırdı. Peruğu alan Kader Demirkır, “Bazen bir çocuğun saçlarıyla hayata yeniden başlarsınız” dedi

Kansere karşı saç kardeşliği

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından kanser tedavisi sırasında saçları dökülen kadınlara destek amacıyla başlatılan ‘Saçım Saçın Olsun’ kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Kampanya kapsamında 100. peruğun sahibi olan İngilizce öğretmeni Kader Demirkır’ın yer aldığı tanıtım videosu sayesinde 200 kanser savaşçısı kadın daha kısa sürede peruk sahibi oldu.
Birkaç uzman ve gönüllünün girişimiyle 2012’de kurulan ‘Kanser Savaşçıları’, 2015’te dernekleşerek kurumsal bir kimlik kazandı. Dernek, Şubat 2016’da kanser tedavisi nedeniyle saçlarını kaybedenlerle, saçlarını bağışlayarak yardım etmek isteyen insanları bir araya getirmek için kampanya başlattı.

Haberin Devamı

‘Saçım Saçın Olsun’ kampanyası, çok kısa sürede yüz binlerce insana ulaştı. Kampanya ile hediye edilen 100. peruğun sahibi yaklaşık 1 yıl önce meme kanseri tanısı konulan İngilizce öğretmeni Kader Demirkır oldu. Kampanyanın mimarı Aslı Ortakmaç ile özel bir tanıtım videosu için kameraların karşısına geçen Demirkır ile Ortakmaç, hem gönüllülere hem de kanser savaşçılarına umut oldu. Kader’in hikayesine tanık olanlar da harekete geçerek saçını bağışladı.

Kız çocuğu bağışladı

Demirkır, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saçlarımın döküleceğini söylediklerinde sarsılmıştım. Peruğa ihtiyacım vardı ve kampanya sayesinde peruğum oldu. Üstelik saçlarını bağışlayan kişinin kız çocuğu olduğunu öğrendiğimde moralim ikiye katlandı. Benim durumumda olan insanlara yardım etmek için kampanya gönüllüsü olup kamera karşısına geçtim. İnsanlara manevi destek verip, yaşadığım süreçleri anlatıyorum. Bazen bir çocuğun saçlarıyla hayata yeniden başlarsınız” dedi.

Haberin Devamı