Gündem Kar İstanbul’a ulaştı

Kar İstanbul’a ulaştı

30.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Soğuk hava, kar ve sağanak yağış ile fırtına ülkenin neredeyse tamamını etkisi altına aldı.

Kar İstanbul’a ulaştı

Sahil kesimlerinde fırtına yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi etkili olruken Karadeniz’den Doğu’ya kadar binlerce köy ve kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

*Marmara Bölgesi’nde Trakya’dan başlayan ve İstanbul’a ulaşan kar yağışı ve dolu bazı ilçelerde etkili oldu. Avrupa yakasında Arnavutköy, Başakşehir, Fatih’te kar yağışı etkili olurken, Üsküdar ve Kadıköy’de dolu sürprizi ile trafik akışını etkiledi. Kartal Aydos tepesi ve çevresi ile Pendik ve çevresinde kar yağışı etkili oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada bugün öğle saatlerine kadar görülecek yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde etkili olacağı, ancak kısa süreli kuvvetlenerek ani kar sağanakları şeklinde de görülebileceği uyarısında bulunuldu. İBB’nin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldığı bildirildi.

*Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde haftanın ilk iş gününe vatandaşlar kar yağışı ile uyandı. Yağış nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

*Sakarya’nın yüksek kesimlerinde de kar yağışı sürerken merkez ilçe Adapazarı’nda dolu yağışı etkili oldu.

*Düzce’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

*Yoğun kar yağışı Doğu ve Güneydoğu’da yaşamı felç etti. Van’ın Erciş ilçesinde 61 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı, hayatın durma noktasına geldiği Bitlis’te 177 köy yolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır’da 22 kırsal mahallenin, Şırnak’ta 12 köy ile 8 mezranın yolu ulaşıma kapandı.