Gündem Karadeniz’de can pazarı! 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

Karadeniz’de can pazarı! 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

15.07.2023 - 18:50 | Son Güncellenme:

Samsun’da serinlemek için denize giren 4 çocuktan 2’si boğuldu, 1’i kayboldu, 1’i kurtarıldı.

Karadeniz’de can pazarı 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

Olay, Atukum ilçesi Golf Kulübü mevkisinde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde yaşayan Osman Topçu (44), çocukları Elifnur (11) ve Oğuzhan Topçu (8) ile ikiz olan yeğenleri Ahmet (10) ve İncilay Altundal’ı (10) Golf Kulübü arkasına denize götürdü. Osman Topçu ile birlikte denize giren çocuklar bir süre sonra akıntıya kapıldı. Akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçiren çocukları gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Bölgedeki cankurtaranlar da olaya müdahale etti.

Haberin Devamı

Karadeniz’de can pazarı 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

Kısa sürede olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri Oğuzhan Topçu ve İncilay Altundal’ı sağ olarak kurtardı, Elifnur Topçu’yu kalbi durmuş halde sahile çıkardı. Ahmet Altundal ise denizde kayboldu. Dalgıç polislerin uzun süre kalp masajı yaptığı Elifnur Topçu ve İncilay Altundal özel bir hastaneye, Oğuzhan Topçu ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. İncilay Altundal ve Elifnur Topçu sağlık çalışanların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Denizde kaybolan Ahmet Altundal’ı arama çalışması başlatıldı. Olaya tanık olan baba Osman Topçu büyük acı yaşadı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Denizde kaybolan Ahmet bulunamadı

10 yaşındaki Ahmet için hem sahil güvenlik ekipleri hem de dalgıç polisler arama çalışması yaptı. Botlarla ve su altında yapılan arama çalışmalarına hava kararınca ara verildi. Arama çalışmaları yarın devam edilecek.

Haberin Devamı

Karadeniz’de can pazarı 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

TEKİRDAĞ'DA DENİZE GİREN UTKU VE ÖZGÜR, BOĞULDU

Tekirdağ'ın Marmaraereğli ilçesinde denize giren Utku Aslan (13) ve epilepsi hastası Özgür Çakan (19), boğuldu.

Tekirdağ'ın Marmaraereğli ilçesinde yaşanan 2 ayrı olayda denize giren 4 kişiden ikisi boğularak hayatını kaybetti. İlk olay Yeniçiftlik Mahallesi Atatürk Parkında meydana geldi. Berfin Utku, Muhammet Bedirhan Utku ve Utku Aslan, sabah saatlerinde denize girdi. Denize giren 3 kişinin bir süre sonra çırpındığını görenler, Berfin Utku ve Muhammet Bedirhan Utku'yu sudan çıkarırken, Utku Aslan ise gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve Sahil Güvelik ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Berfin Utku ve Muhammet Bedirhan Utku, hastaneye kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan arama çalışmasında ulaşılan Utku Aslan da olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Marmaraereğlisi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SUDA EPİLEPSİ NÖBETİ GEÇİRDİ

Öte yandan epilepsi hastası Özgür Çakan, öğle saatlerinde aynı sahilde bir işletmenin önünden denize girdi. Denizde epilepsi nöbeti geçiren Çakan, ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Çakan da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Şafak TAŞOYAR / DHA)

POLATLI'DA DEREYE GİREN 2 KARDEŞİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Olay, öğle saatlerinde Polatlı ilçesine bağlı İnler köyünde meydana geldi. Osman Miraç Şentürk ve İnanç Şentürk isimli 2 kardeş, sıcak havadan bunalarak köydeki dereye girdi. Bir süre sonra dere kenarına gelen amca çocukları, 2 kardeşin eşyalarını dere kenarında görünce, durumu akrabalarına haber verdi. Akrabaların kendi imkanlarıyla derede yaptıkları arama sonucu 2 kardeşin de cansız bedenine ulaşıldı.

Karadeniz’de can pazarı 4 çocuk akıntıya kapıldı: Acı haber

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. İki kardeşin cansız bedeni, savcılık ve jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından Polatlı Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da hastaneye gelerek acılı aileye başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma jandarma tarafından yürütülüyor. (DHA)