Gündem Karadeniz’i sanki tsunami vurdu

Karadeniz’i sanki tsunami vurdu

29.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde birkaç gündür etkili olan sağanak yağmur, fırtına ve kar hayatı felç ederken, acı haberleri de beraberinde getirdi. 

Karadeniz’i sanki tsunami vurdu

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki akşam limanda cep telefonuyla görüntü çekerken dalgaların sürüklediği denizde kaybolan Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencileri Uğurcan Korkmaz (16) ve Emir Berke Aşık’ı (16) arama çalışmalarına önceki akşam havanın kararması nedeniyle ara verilmişti.  

Haberin Devamı

Dün sabah yeniden başlanan ve 40 kişilik ekip tarafından sürdürülen aramalarda, dalgıçlar bölgede tarama faaliyetinde bulundu. Rize’nin Ardeşen ilçesinde sahilde dalgalara kapılıp kaybolan Zeynep Bekar (52) için de bölgede tarama yapıldı. 

Trabzon’un Sürmene ilçesi Yeniay Mahallesi Yeniçam Tersanesi’nde önceki akşam dev dalgaların rıhtımı aşması ile denize sürüklenen konteynerdeki 6 askerin son anda kurtarıldığı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait kıyıda, hasarın boyutu havadan görüntülendi.  

Kıyıda birçok balıkçı damının dalgalarla suya kapıldığı, irili ufaklı taşların rıhtıma dolduğu, tellerin koptuğu, direklerin devrildiği bölgede, hasar ve temizlik çalışmalarına başlandı. ● HABER MERKEZİ 

Haberin Devamı

İstanbul’da fırtına deniz ulaşımını vurdu

Meteoroloji’nin İstanbul için yaptığı uyarının ardından kentin genelinde kuvvetli fırtına etkili oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin geçici olarak çift yönlü askıya alındığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından İstanbul’da bulunan iskeleler kapanırken Marmara Denizi’nde dalgaların yükseldiği görüldü. Büyükçekmece’de etkili olan lodos, sahil hattında yürüyenlere zor anlar yaşattı. Dev dalgalar kıyıyı döverken, açıkta demirleyen bir gemi lodosta beşik gibi sallandı. Pendik’te ise dalgaların vurduğu limandaki 4 balıkçı teknesi kayalıklara çarparak battı.

Fırtına ve yağışlı havanın bugün saat 15.00’e kadar etkili olması bekleniyor.

Fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazı’nda da deniz ulaşımı durdu.