Gündem Kardeşlik bursu

Kardeşlik bursu

08.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2002 yılı mezunları, hayatını kaybeden engelli sınıf arkadaşları avukat Enis Durna’yı unutmadı. Yıllar sonra biraraya gelen arkadaşları Durna adına ‘Dünya Engelliler Günü’nde bir burs oluşturdu.

Kardeşlik bursu

Duchenne Müsküler Distrofi(DMD) Kas Hastası olan Enis Durna engeline rağmen yılmadan mücadele vererek dereceyle girdiği Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2002 yılında mezun olarak avukat oldu. Üniversiteyi kazandığı yıl Milliyet Gazetesi Durna’nın üniversiteyi kazanmasını, ‘Azmin Zaferi’ başlığıyla sayfasına taşıdı. Ancak hastalığı ilerleyen Durna, 2006 yılında kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Durna’yı unutmayan arkadaşları ‘Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir işe imza atarak engelli öğrencilere burs verilmesini sağlamak için Galatasaray Mezunlar Derneği arayıcılığıyla avukat Enis Durna adına bir burs oluşturdu. İstanbul Barosu Engelli Hakları Komisyonu üyesi de olan Durna’nın başarılı hayat hikayesini annesi Suzan Durna Milliyet’e anlattı;

Haberin Devamı

“Enis 1979 Dünya Çocuk Yılı’nda dünyaya geldi. Gayet normal bir çocuk olarak ilk okula başladı. Beşinci sınıfa geçtiğinde hatalığı baş gösterdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Duchenne Müsküler Distrofi(DMD) Kas Hastalığı teşhisi kondu. İlk okul beşinci sınıfta tekerlekli sandalyeye oturdu. 1996 yılında Galatasaray Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve 2002 bahar döneminde mezun oldu. Başarılı bir çocuktu. Hemen çalışma hayatına geçmek istedi. Çünkü acelesi vardı. Kendisine söylememiştik hastalığın hayatıyla ilgili durumunu. Kendisi araştırarak bulmuş. Bir kurban bayramı günü hastaneye götürdük oradan geri getiremedik.”

‘Kardeş gibiydiler’

Enis’in arkadaşlarıyla kardeş gibi olduklarını belirten Durna, “Arkadaşlarıyla arası çok iyiydi. Bir şey söylese hiç biri reddetmezdi. Enis’i çok sevmişlerdi. Herkes tarafından sevilen biriydi. Hepsi kardeş gibiydiler. Enis’in arkadaşları onun adına bir burs oluşturdular. Çok mutlu oldum. İlk bağışı ben yapmak isterim. Enis’de burs alarak okumuştu. Enis adına oluşturulan bursu eşimle-dostumla destek olmaları için paylaşıyorum. Bağışlarla, kurulan bu bursu yaşatalım. Enis üniversiteyi kazandığında Milliyet Gazetesi’nde, ‘engelli bir öğrenci üniversite sınavında dereceye girdi’ diye çıkmıştı. O yüzden Milliyet Gazetesi’ne yanımızda olduğu için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.