Gündem Karne verilecek mi 2021? İlkokul, ortaokul, lise sınıflarında karneler nasıl, neye göre verilecek, e-karne nedir?

Karne verilecek mi 2021? İlkokul, ortaokul, lise sınıflarında karneler nasıl, neye göre verilecek, e-karne nedir?

19.01.2021 - 07:56 | Son Güncellenme:

2020-2021 Eğitim yılının 1. Dönemi 22 Ocak 2021'de sona eriyor ve 25 Ocak 2021 günü yarıyıl tatili başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da karne heyecanı yurdun dört bir yanını sarıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim ile 1. dönemi tamamlayan öğrencilerin sınavları yapılmadı. Milyonlarca öğrenci ve veli ise karne verilecek mi 2021 araması gerçekleştiriyor. Diğer merak edilen bir soru ise ilkokul, ortaokul, lise sınıflarında karneler nasıl, neye göre verilecek? İşte MEB'den açıklama...

Karne verilecek mi 2021 İlkokul, ortaokul, lise sınıflarında karneler nasıl, neye göre verilecek, e-karne nedir

Karne, ilköğretim ve ortaöğretim öğretimi veren okullarda, her öğretim dönemi sonrasında öğrenciyi ve öğrenci velisini bilgilendirme amaçlı verilen, öğrencilerin ders başarı puanlamalarını gösteren belgedir. Her yıl iki ayrı döneme ait karne alan öğrenciler bu yıl karneleri için meraklanıyor. Uzaktan eğitim süresinde sınavları uygulanmayan öğrencilere karne verilecek mi, ilkokul, ortaokul, lise sınıflarında karneler nasıl, neye göre verilecek? soruları peş peşe araştırılıyor. İşte konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama...

Haberin Devamı

KARNE VERİLECEK Mİ?

Bakan Selçuk, karne dağıtımının nasıl olacağına ilişkin, "Karnelerini çevrim içi ortamda dijital olarak alacaklar. Keşke beraber kol kola girip de karne heyecanını yaşayabilsek ama inşallah o günler de gelecek. Ne olursa olsun çocukların karne almasını önemsediğimi söyleyebilirim. Dijital de olsa alsınlar, görsünler" dedi.

e-KARNE NEDİR?

e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. ... Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE KARNELERİ NASIL, NEYE GÖRE VERİLECEK?

"İlkokul ve orta okullarda yüz yüze sınav yapmayacağız. Aslında yapmayı planladık. Öğrencilerimizin yüzde 40'ına da bu sınavı uyguladık. Fakat geri kalan yüzde 60'lık kısım da tam sınava girecekken okulların tekrar kapanması söz konusu oldu. Daha sonra 25 Aralık'ta ilan ettik. 'İlkokullarımız ve orta okullarımız, sınava girmeksiniz karnelerini dijital olarak alacak.' dedik. 'Liselilerimiz de 15 Şubat'tan sonra kalan sınavlarını yapacaklar.' dedik. Geçtiğimiz günlerde küçük bir ayrıntıyı gündeme getirdik. Bazı velilerimiz haklı olarak 'Bizim çocuklarımız sınava girdiler. Notlarını aldılar. Sınava giremeyenler kanaat notu, katılım puanı, performans ve proje gibi hususlardan puan aldı. Bu puanlar aynı değil. Benim çocuğum da performanstan alsın.' dedi. Çok haklı olarak. Biz de seçenek sunduk. Yoksa değişiklik yok. Sadece isteyen veliler kendi çocukları için, sınavda puan alsın ya da almasın gibi kanaat ortaya koyabilir. Böyle bir seçenek."