Gündem Karşıyaka'daki müzelerine ziyaretçi akını

Karşıyaka'daki müzelerine ziyaretçi akını

11.02.2015 - 22:10 | Son Güncellenme:

Karşıyaka'daki müzeler bir milyon ziyaretçiye ulaştı. İzmir Karşıyaka’da, sanat ve bilime ayna tutan, tarihi değerleri günümüze taşıyan müze ve anı evleri, son bir yılda 200 bin ziyaretçi sayısına ulaşırken, tesisleri açıldığı günden bu yana 1 milyon kişi gezdi.

Karşıyakadaki müzelerine ziyaretçi akını

Karşıyaka’da hem sosyal ve kültürel yaşamın hem de turizmin vazgeçilmezi olan müze ve anı evleri, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 6 müze arasında en çok ilgiyi ise ’Latife Hanım Köşkü Anı Evi’ gördü. 2008 yılında aslına uygun restore edilip ziyarete açılan köşk, bugüne dek 600 bin ziyaretçiyi ağırladı. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Açıkhava arkeoloji Müzesi, Bilim Müzesi, Deprem Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Haberleşme Müzesi; son bir yılda 200 bin ziyaretçi sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

Karşıyakadaki müzelerine ziyaretçi akını

Karşıyaka’yı, kültür ve turizmde marka kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Müze ve anı evleri, geçmişimizi daha iyi tanımamız, geleceği öngörebilmemiz noktasında hepimiz için çok önemli. Kültür ve turizm alanlarında ‘marka kent’ hedefimiz doğrultusunda, önümüzdeki süreçte Karşıyakamıza yeni müzeler kazandırmak için çalışacağız. Vatandaşlarımız, mevcut tesisleri ücretsiz olarak gezebilir” dedi.

Karşıyakadaki müzelerine ziyaretçi akını