Gündem Kasımda caz başkadır

Kasımda caz başkadır

27.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 3 - 19 Kasım tarihleri arasında yapılacak Akbank Caz Festivali’nin programında Abdullah Ibrahim’in yanı sıra Wolfgang Muthspiel, Nicola Cruz, Bonobo ve Daniel Herskedal İstanbul sahnesinde olacak

Kasımda caz başkadır

Şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayan Akbank Caz Festivali’nin 27.’si bu yıl 3-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. ‘Şehrin Caz Hali’ sloganıyla bugüne kadar milyonlarca takipçisi ile giderek yükselen bir grafiğe sahip olan Akbank Caz Festivali, önemli performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu yılki festival programı önceki gün Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen bir etkinlikte tanıtılan Akbank Caz Festivali’nde bu yıl, modern cazın baş besteci piyanistlerinden Abdullah Ibrahim’e Ekaya & Hugh Masekela eşlik edecek. Vanessa Rubin, şarkıları bugüne dek dijital platformlarda iki buçuk milyondan fazla dinlenen Ala.Ni, kendi kuşağının iz bırakmış caz gitaristlerinden Wolfgang Muthspiel, Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal yer alıyor. Yenilikçi projeler bölümünde Kenan Doğulu ve Sattas’ı ağırlayacak olan festival aralarında Emin Fındıkoğlu, İlhan Erşahin, Baki Duyarlar, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel ve Şenay Lambaoğlu’nun da bulunduğu pek çok Türk cazcının yanı sıra Evrencan Gündüz ve Hakan Başar gibi yeni nesil yetenekleri de müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

Haberin Devamı

Kasımda caz başkadır

Kitlelere ulaşmak

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil festivalle ilgili şöyle konuştu: “Caz müziğinin Türkiye’de gelişmesine ve daha geniş kitlelerce tanınmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. İstanbul gibi farklı renk ve sesleri uyum içinde barındıran, zengin bir şehre caz çok yakışıyor. Bu yıl ayrıca gençlerimize cazı daha da sevdirmek amacıyla hem İstanbul’da hem de ülkemizin diğer şehirlerinde festival kapsamında bir çok etkinlik düzenleyeceğiz. Ekonomik gelişmeye katkıda bulunurken, yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz kültür sanat projeleriyle sanatı geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalde konser programının yanı sıra ‘Kampüste Caz’, Liselerde Caz Atölyeleri, gönüllü olarak çalışan gençlerin Bonobo konserini izleme imkanı bulacağı ‘Şehrin İyi Hali Projesi’ gibi etkinlikler de düzenleniyor. Festivaldeki 53 konser, üç söyleşi ve 15 atölye çalışmasının programına www.akbanksanat.com adresinden ulaşılabilir.