Gündem Kayıp liseli kızın cesedi bulundu

Kayıp liseli kızın cesedi bulundu

08.04.2008 - 10:36 | Son Güncellenme:

Bir hafta önce kursa gitmek için evden çıkan 14 yaşındaki liseli kayıp kızın boğazı kesilmiş cesedi bulundu.

Kayıp liseli kızın cesedi bulundu

Sinop’ta, 1 haftadır kayıp olduğu bildirilen liseli bir genç kız, boğazı bıçakla kesilerek öldürülmüş durumda bulundu.

Kılıçyeri yöresindeki su deposu yanında bir genç kızın cesedini gören vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi.
Olay yerine gelen ekipler, cesedin, 1 hafta önce kursa gitmek için Uzungürgen köyündeki evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Sinop Atatürk Lisesi 1. sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru’ya (14) ait olduğunu belirlediler.

Genç kızın, boğazının bıçakla kesilerek öldürüldüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Liseli Yeliz, kırmızı karanfil ve gelinlikle uğurlandı

Avukat olmak isteyen genç kızın ölümü bütün köyü yasa boğdu. Yeliz Özdoğru'nun cenazesi bugün köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Sinop Valisi Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, öğretmenleri, arkadaşları, ailesi ve köy halkı katıldı. 5 çocuk annesi Nuriye ve baba Nedim Özdoğru kırmızı karanfiller ve gelinlik ile süslenen kızlarının tabutu başında gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren aile yakınları ve komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Öğrenci arkadaşlarının da gözyaşını tutamadığı cenaze töreninde katillerin bulunması için yetkililerden yardım istendi. Yeliz Özdoğru, öğle namazının ardından köy camisinde kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Diğer taraftan genç kızın katil zanlıları ile ilgili herhangi bir iz bulunamadı. Yeliz Özdoğru'nun cesedi bulunduğunda elindeki bir tutam saç ve kan örnekleri incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Katil veya katillerin en kısa zamanda yakalanacağı konusunda aileye söz veren Emniyet yetkilileri arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.