Gündem Kazakistan’da kardeş buluşması

Kazakistan’da kardeş buluşması

03.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi Astana’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün zirve oturumuna hitap edecek. Erdoğan zirve kapsamında dün başladığı ikili görüşmelerini bugün de sürdürecek.

Kazakistan’da kardeş buluşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Zirvesi’ne katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitti. Erdoğan, Astana’daki ilk gününde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ikili görüşmeler yaptı. 

Haberin Devamı

Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz uğurladı. Ziyaretinde Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik ediyor. 

Başbakan karşıladı 

Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçak “TC-TUR” ile başkent Astana’daki Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na indi. Erdoğan’ı Kazakistan Başbakanı Alikhan Smailov ile Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve diğer yetkililer resmî törenle karşıladı. 

Özbekistan’ın dönem başkanlığını Kazakistan’a devredeceği zirvede liderler, teşkilat bünyesinde iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alacak, güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Bugün zirve oturumuna hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca toplantı kapsamında katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. 

Haberin Devamı

İkili görüşmeler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’daki ilk gün temasları kapsamında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi.