Gündem 'Kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz'

'Kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz'

22.03.2024 - 15:08 | Son Güncellenme:

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Fikirtepe Platformu’nu ziyaret etti. Altınöz, “Biz kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz. Bizim üyelerimizin aidatlarıyla, belediye başkan adaylarımızın kendi imkanlarıyla, ilçe teşkilatımızın, il teşkilatımızın tamamen kendi uhdesinde yürüyen bir kampanya yapıyoruz” diye konuştu.

Kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy’de bulunan Fikirtepe Platformu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Altınöz, Fikirtepe Platformu Başkanı Yasin Bektaş ile görüştü. Görüşmenin ardından Altınöz, son zamanlarda adaylıktan çekilme ve CHP ile ortak seçim kampanyası iddialarına da ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BİZİM SLOGANIMIZ ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM, ADİL BÖLÜŞÜM, YERİNDE DÖNÜŞÜM’”

Kadıköy’de seçim çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Altınöz, “Sabah Şişli'de bir takım görüşmelerimiz oldu. STK ziyaretlerimiz oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonunu ziyaret ettik. Orada da çok verimli bir görüşme yaptık. Burada da Fikirtepe Platformu'nu ziyaret ettik. Hak sahiplerinin mağduriyetini tekrar müşahede etmiş olduk. Burada yaşayan vatandaşlarımızın Fikirtepe'de doğmuş büyümüş, uzun yıllar yaşamış olan hemşehrilerimizin mağduriyetini fiilen görmüş olduk. Başta Fikirtepe Platformu Başkanı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine de bizleri ağırladıkları için teşekkür ederiz. Tapu sahibi olmak bir anayasal hak. Bu hakkın korunması da devletin en önemli görevi. Hak sahipleri, tapu sahipleri yapılacak inşaatlardan sonra ne alacakları bile belli olmayan bir durumda. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Hukuk tabiriyle hayatın olağan akışına da aykırı bir durum. Biz belediye başkanı olduğumuz takdirde bu işi KİPTAŞ olarak ele alacağız. KİPTAŞ bünyesinde sonraki etaplarda özellikle Fikirtepe'nin tekrar mahalle şartlarına kavuşabilmesi adına çeşitli çalışmalarımız olacak. Tapu sahibinin metrekaresi, rayiç bedeli, bulunduğu yer, yıkılan evin nerede yapılacağına ilişkin hepsinin şartlarını oluşturacağız. Bizim sloganımız ‘kentsel dönüşüm, adil bölüşüm, yerinde dönüşüm’. Yani kentsel dönüşümün olması lazım. Ama adil bölüşümün olması lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz

“ADİL BİR BÖLÜŞÜM OLMALI”

Altınöz, “100 metrekare bir daireniz varsa yine 100 metrekare bir daire almalısınız. Bir dükkanınız varsa o dükkanı aynı cephede aynı yerde en az daha önceki metrekaresinde almalısınız. Adil bir bölüşüm olmalı. Yani sizi alıp da binanın arka tarafına veremezler, vermemeliler. Baktığınız zaman Fikirtepe şu anda İstanbul'un en değerli yeri. Fiyatlar açısından dikkate alındığında ve bu yeni yapılan binaları da dikkate aldığınız zaman şu anda İstanbul'un en pahalı bölgesi. Avrasya Tüneli'nin de yapılmasıyla birlikte buradaki fiyatlar çok yükseldi. Burada bir hak mahrumiyeti var. Bu mahrumiyetin ortadan kalkmasını inşallah 1 Nisan itibariyle belediye başkanı olarak seçildiğimiz takdirde yapacağımız toplantılarda ortaya koyacağız” dedi.

Haberin Devamı

“BİZİM SEÇİMLERDE ÇEKİLMEMİZ KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Altınöz, “Özellikle son günlerde gerek bizim partimizde olan bir kısım insanların gerekse bizim partimizde olmayan ve partimizin yükselişinden rahatsız olan birtakım insanların adaylıktan çekileceğime ilişkin bazı iddialar ortaya attığını görüyoruz. Bu kesinlikle doğru değil. Ben şuan da burada Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak konuşuyorum. Bizim seçimlerde çekilmemiz kesinlikle söz konusu değil. Biz aktif bir şekilde teşkilatımızla seçim kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bugün Kadıköy ilçemizde de 500 bin üye hedefine ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“94 RUHUNU HEP BİRLİKTE HEM YAŞAYACAĞIZ, HEM DE YAŞATACAĞIZ”

Altınöz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ajansıyla seçim kampanyamızı yaptığımıza ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaları ortaya atanları şiddetle kınıyorum. Ve bu iddia sahiplerini de ispata davet ediyorum. İddia sahibi ispatını ortaya koymak durumunda. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz kendi imkanlarımızla seçim kampanyası yapan bir partiyiz. Bizim üyelerimizin aidatlarıyla, bizim belediye başkan adaylarımızın kendi imkanlarıyla, ilçe teşkilatımızın, il teşkilatımızın tamamen kendi uhdesinde yürüyen bir kampanya yapıyoruz. Bu bakımdan bizim bu yapmış olduğumuz kampanyada kiraladığımız billboardlar, pankartlar, afişler, bayraklar bunların hepsinin nereden alındığı, hangi parayla alındığı açık net bir şekilde ortada. Bu bakımdan bu iddia sahiplerinin kesinlikle bunu ispat etmelerini istiyoruz. Ve şiddetle kınıyoruz. İnşallah ahlaklı belediyeciliğe 9 gün kaldı. Biz 1 Nisan itibariyle şu anda bulunduğumuz Kadıköy ilçemizde de kazanacağız. Diğer 38 ilçemizde de kazanacağız. İstanbul'da, büyükşehirde de kazanacağız. 94 ruhunu hep birlikte hem yaşayacağız, hem de yaşatacağız” diye konuştu.