Gündem Kıbrıs, meleklerinin hesabını soruyor!

Kıbrıs, meleklerinin hesabını soruyor!

17.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi yasa boğan depremde, voleybol turnuvasına katılmak için Adıyaman’a gelen ve depremde yerle bir olan İsias Otel’de konaklayan KKTC Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı öğrencileri, öğretmenleri ve velileri enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Kıbrıs, meleklerinin hesabını soruyor

Meltem Günay - 39 kişilik ekipten sadece 4 kişi kendi imkânlarıyla kurtuldu. Sosyal medyada bir araya gelen Kuzey Kıbrıslılar sosyal medyada “Isias katilleri tutuklansın” çağrısı yaparken, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi.

Haberin Devamı

‘Sen şampiyonsun’

Oğlu İzcan Nurluöz’ü depremde anne Feriha Yiğittürk yaptığı paylaşımda “Evladımın ve evlatlarımızın hakkını aramak için son nefesime kadar takipte olacağım” derken oğluna şu sözlerle veda etti:

“Sen şampiyonsun oğlum. Meleğim, merhametli, canımdan canım, İzcan’ım. Efsaneleri oldunuz bu ülkenin hep öyle kalacaksınız. İnatla, ısrarla, inanarak ‘Anne şampiyon olmaya gidiyorum’ demiştin. Şampiyonumuzsunuz canım oğlum. Evet annem şampiyonsunuz. Hepiniz birer şampiyonsunuz ve bir ülke tüm Kıbrıs size ağlıyor şimdi. Seni asla unutmayacağız, nefes aldığımız sürece benimle olacaksın. Hepiniz, adlarınızla, gülüşlerinizle, sevinçlerinizle, anılarımızla bize nefes olacaksınız.”

Sözüm söz babam...

Haberin Devamı

Kızı Selin Karakaya’yı kaybeden baba Enver Karakaya sosyal medyasından sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunurken, “Sözüm söz babam, adın unutulmayacak. Sözüm söz babam, hesabın sorulacak” dedi. Turnuvaya katılmak için kızları Elvin’le birlikte Adıyaman’a gelen Evren Çavdır ve eşi Havva Balcı Çaldır da enkaz altında kızlarıyla birlikte yaşamlarını yitirdi.

İki kardeş birlikteydi

Depremde enkaz altında kalan Mülkiye Dağılı ve kızları Nazife ve Abide Dağlı da yaşamlarını yitiren isimler arasında. Aynı enkazda voleybolcu Ecem Yeniçeri ve onu yalnız bırakmayan hemşire annesi Bedriye Yeniçeri’nin de cansız bedenleri çıkarıldı. Depremde Doruk ve Alp Akın kardeşler de enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Depremde enkaz altında voleybolcu Serin İpekçioğlu yaşamını yitirdi annesi Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Pervin Aksoy İpekçioğlu ise kendi çabalarıyla çıkmayı başardı. Depremde enkaz altında oğlu Kağan Selim İş’i kaybeden anne öğretmen Serap Korkmaz İş, oğlunun fotoğrafını “Şampiyonlar ölmez” diyerek paylaştı ve şunları dedi: “Oğlum ve tüm arkadaşlarının adını yaşatmak ömrüm boyunca boynumun borcu… Ve bu süreçte bir isteğiniz var mı diye soran herkesten GTMK da kapalı bir spor salonu yapılmasını ve çocuklarımızın adının verilmesini rica ettim. Bütün aileler çocuklarımızı başka okullara antrenmanlara taşırdık ve oğlum hep ‘Okulumuzun da bir salonu olsa, anne’ derdi. Bundan sonra çocuklarımız antrenmanlarını rahat rahat yapsın.”

Haberin Devamı

‘Ölüm tuzağı gibiydi’

Isias Otel enkazında 5 gün boyunca çalışan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri, Yenidüzen gazetesine yaptığı açıklamada “Bina, adeta betonsuz kum yığınıydı. Bina, ölüm tuzağı gibiydi” dedi.

Kıbrıs, meleklerinin hesabını soruyor

Sorumlu dört kişi gözaltına alındı

İsias Otel’in gözaltına alınan sahibi Ahmet Bozkurt ve oğlu Efe Bozkurt, sağlık kontrolü için önceki gece hastaneye getirildi. Dört şahsın da gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Adıyaman Başsavcılığı da “Otel sorumluları olan Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek yakalanmış olup, gerekli işlemleri için Adıyaman ilimize intikalleri sağlanmaktadır. Sorumlulukları bulunan ihtimal diğer şüpheli/şüpheliler için çalışmalarımız titizlikle devam etmekte ve tüm tedbirler alınmaktadır” açıklamasını paylaştı.