Gündem Kılıçdaroğlu’na ‘HDP’ suçlaması

Kılıçdaroğlu’na ‘HDP’ suçlaması

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında çarpıcı iddialarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’na ‘HDP’ suçlaması

Özcan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ADAY OLMAM: Mahkeme benim CHP’den ihraç edilmemle ilgili geri dönüş kararı verecektir. Ama geri dönsem bile Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin başında kaldığı sürece ben CHP’den aday adayı olmayacağım.

NİYE YOLLARIMIZ AYRILDI?: Sayın Kılıçdaroğlu ve şu anki CHP yönetimi ile 2012 yılından beri var sorunum var. Nedenini anlatayım; genç milletvekilleri yemeği vardı. Kılıçdaroğlu da bu yemeklerin bazılarına katılıyordu ve sürekli şu kelimeyi kullanıyordu “Yeni CHP”. Tokat milletvekilimiz “Yeni CHP’den ne anlamayalıyız?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Sayın Baykal bu partiyi, merkezle MHP arasına konumlandırmaya çalıştı. Ben oradan alıp merkezle HDP’nin eski adı olan BDP ile arasında bir çizgiye konumlandırmaya çalışıyorum” dedi. Ben de “Sayın Baykal’ın yaptığı ne kadar doğrudur tartışılır ama sizin yapmaya çalıştığınız şey son derece yanlış. CHP gibi Atatürkçü, milliyetçi olan bir partiyi BDP gibi HDP gibi terör örgütü sözcülüğü yapan bir partiye yaklaştıramazsınız, bunun sonucu felaket olur” dedim. Birkaç ay sonra Kılıçdaroğlu “Yeni CHP” söylemlerinden vazgeçti, başka yollara saptı.

Haberin Devamı

YAVAŞ, AKŞENER’E SÖZ VERDİ: Sayın Akşener’in masadan kalkmaması ya da tekrar oturmaması gerekiyordu. Akşener o masadan kalktığında Mansur Yavaş’ın ‘evet’ dediği için kalktığını biliyorum.