Gündem Kılıçdaroğlu'nun danışmanından tartışma yaratan özerklik çıkışı

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından tartışma yaratan özerklik çıkışı

03.01.2023 - 12:35 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi, Rudaw'a açıklamalarda bulundu. Elçi, PKK gerilimi odağındaki özerklik tartışmalarına değindi.

Kılıçdaroğlunun danışmanından tartışma yaratan özerklik çıkışı

CHP'ye 27 Ekim'de katıldı, rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi, Irak Kürt bölgesel kanalı Rudaw'a konuştu. Elçi, özerklik tartışmalarına değinerek, CHP'nin Kürt hakları konusunda çeşitli projeleri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"YETKİLERİN DAĞITILMASI GEREKLİ"

Elçi, "Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması başından beri yanlış. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması gerekli." dedi.

"ÇÖZÜM ÇOK KOLAY"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Elçi, "Bugün Kürt sorununun çözümü çok kolay. Türkiye'deki Kürtler arasında bağımsızlık isteyenler çok az." şeklinde konuştu.

ADAY SORUSUNA YANIT

Aday tartışmalarına değinen Elçi, "Altılı masa, HDP ve Kürtlerin de oy verebileceği bir aday çıkarabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. Elçi, "Bugün ismi geçen adaylar arasında en iyisinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"SÖZLERİM BAĞLAMINDAN KOPARILDI"

Elçi, özerklikle ilgili sözlerine gelen tepkiler sonrası sosyal medyadan cevap verdi. Elçi, "Bir röportajdaki sözlerim bağlamından koparılarak tartışılmaktadır. CHP eskiden beri yerel yönetimlerin güçlendirilmesini ve kayyum uygulamasına son verilmesini savunmaktadır." diye konuştu.