Gündem Kilis'te kan donduran olay! 9 yaşındaki kız çocuğunun kuyuda beline briket bağlı cesedi bulundu

Kilis'te kan donduran olay! 9 yaşındaki kız çocuğunun kuyuda beline briket bağlı cesedi bulundu

06.04.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

Kilis’te, önceki gün okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Suriye uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek'in, bir evin bahçesindeki su kuyusunda beline briket bağlı cesedi bulundu.

Olay, Kilis Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Gina Mercimek, salı günü okuldan çıktıktan sonra evine dönmedi. Ailesi, Mercimek'e ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Çalışma sırasında bir ihbarı değerlendiren ekipler, küçük kızın evinin yan sokağında iki katlı binanın bahçesindeki su kuyusunda arama çalışması başlattı.

Haberin Devamı

BELİNE BRİKET BAĞLI HALDE ÖLÜ BULUNDU

Polis ekipleri ve Kilis İtfaiyesi'nin yaptığı çalışmaların ardından kayıp kız iple beline briket bağlanarak kuyuya atılmış halde ölü bulundu. Talihsiz kızın cansız bedeni, uzun uğraşlar sonucu bulunduğu kuyudan çıkarılarak Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kiliste kan donduran olay 9 yaşındaki kız çocuğunun kuyuda beline briket bağlı cesedi bulundu

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, müstakil evin sahibi H.B.’yi gözaltına aldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Suriye uyruklu Gina Mercimek'in cenazesi otopsisinin ardından yakınlarına teslim edildi. Küçük kızın cenazesi daha sonra Asri Mezarlık'taki Alaaddini Osmani Camisi'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Gina Mercimek, burada toprağa verildi.

Su kuyusunun bulunduğu evin sahibi olan H.B.'nin ardından, olayla bağlantısı olduğu belirlenen A.A. isimli kişi de gözaltına alındı. 2 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Kiliste kan donduran olay 9 yaşındaki kız çocuğunun kuyuda beline briket bağlı cesedi bulundu

Yaşanan vahşetin ardından olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı araştırma ve soruşturma sürüyor.

2 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Kilis'te, kayıp olarak aranırken bir evin avlusundaki su kuyusunda cansız bedeni bulunan Suriye uyruklu Gina Mercimek'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan evin sahibi H.B. ile olayla bağlantısı olduğu belirlenen A.A. emniyetteki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye getirildi.

Kiliste kan donduran olay 9 yaşındaki kız çocuğunun kuyuda beline briket bağlı cesedi bulundu