Gündem Kilo verdiren bitki çayları nelerdir

Kilo verdiren bitki çayları nelerdir

20.04.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Kilo vermeye çalışmak çoğu zaman zorlu bir süreç olabiliyor. Bu süreçte kilo vermenize yardımcı olacak bitki çayları tüketmek sağlıklı ve dengeli kilo vermenizde faydalı olacaktır. İşte sizler için hazırladığımız kilo vermenize yardımcı olacak 6 bitki çayı.

Kilo verdiren bitki çayları nelerdir

Maydanoz çayı

Haberin Devamı

Maydanoz potasyum, kalsiyum, folat, C ve A vitaminleri bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Çoğu zaman diyet listenize sadık kalsanız bile vücudunuzun su toplaması nedeniyle ödem oluşabilir. Maydanoz çayının sindirimi kolaylaştıran, vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlama özelliği sayesinde mutlaka diyet listenizde yer almalıdır. Kaynayan suyun içine 1 çay kaşığı kadar maydanoz ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Günde 1-2 bardak içebilirsiniz.

Yeşil Çay

Yeşil çay krom, selenyum, çinko, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Çok güçlü bir antioksidan olan yeşil çay metabolizmayı hızlandırır. İçeriğindeki bileşenler sayesinde çok hızlı yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır.

Haberin Devamı

Sinameki Çayı

Sinameki çayının bilinen en büyük faydası bağırsakları temizlemek ve şişkinliği atmaktır. Aynı zamanda müshil etkisi ile de bilinir. Vücutta tutulan fazla suyu atar. Şişkinliği ve ödemi atar. Kabızlık tedavisinde kullanılabilir. 1 fincan kaynamış suya 1 çay kaşığı sinameki otunu ekleyip 10 kaynattıktan sonra tüketebilirsiniz.

Kekik Çayı

Kekik güçlü bir antioksidandır. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kekik, vücut metabolizmasını hızlandırarak yağ yakmayı artırır. Günde 1-2 bardak kekik çayı bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Kekik çayı hazırlarken etkisini artırmak için kullandığınız kekik yapraklarının taze olmasına özen göstermelisiniz.

Yaban Mersini Çayı

Yaban mersini içerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran bir meyvedir. Yaban mersini çayı içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yağ hücrelerinin küçülmesini sağlar. Yağ yakma özelliği ile düzenli içildiği takdirde kilo kaybına neden olur. Yaban mersini çayını 1 çay bardağı kaynamış suya 2 çay kaşığı kuru yaban mersini atıp 10 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz.

Biberiye Çayı

Biberiye otu çoğu zaman hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemlerde kullanılır. Hazımsızlığa karşı oldukça faydalıdır. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Vücutta tutulan fazla suyun atılmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir.