Gündem Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

23.04.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi olan fazla kilolar, çoğu kişiyi hem fiziksel yoldan hem de sosyal durumdan oldukça mağdur etmektedir. Sadece kilolara bağlanmasa da fazla kilolar çeşitli hastalıklara kapı aralamaktadır. Kolesterol, obezite, damar tıkanıklığı, fiziksel yetersizlik gibi hastalıklara neden olan fazla kilolar, kişileri sosyal yönden ise kendine olan güveni sarsmakta, ikili ilişkilerde fazla kilolar yüzünde çekingenlik meydana getirmektedir.

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Fazla kilolardan nasıl kurtulabiliriz?

Haberin Devamı

En etkili yolların başında düzenli spor ve sağlıklı beslenme gelmektedir. Gün içerisinde fazla hareket edemeyen kişiler istatistiklere göre daha kolay kilo almaktadır. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik vaktiniz varsa gün içerisinde belirli bir spor saati yok ise hareket edebileceğiniz kaçamaklar oluşturmak. Buna en güzel örnek gün içerisinde yürümektir. Kendinize bir plan yapın ve gün içerisinde en azında belli bir süre yürümeyi kendinize alışkanlık edinin.

İş temposu yüzünden daha çok hazır gıdalara yönelen ve düzensiz beslenen kişiler kilo alması oldukça kolay oluyor. Hazır gıdalar birde düzensiz beslenmeyle birleşince oldukça hızlı kilo almalara yol açabiliyor. Bunun içinde kendi iş temponuza uygun bir beslenme seçimi yapmak size oldukça fayda sağlayacaktır. İş temponuz yorucu değilse hafif besinler tercih etmeniz uzman doktorlar tarafından önerilmektedir. Hafif besinlerden anlatılmak istenen ise gün içerisinde meyve ve tahıllı özellikle lif içeren besinler tüketmenizdir. Çünkü lifli besinler sindirimi rahatlatır ve tokluk hissi vererek bir öğünde fazla kalori almanızı engeller.

Haberin Devamı

Bir diğer yöntem uzman doktor kontrolünde diyet yapmaktır. Çünkü sanal âlem de kulaktan dolma oldukça gereksiz diyet programları barındırmaktadır. Kişilerin metabolizması farklılık gösterebildiği için bu kulaktan dolma gereksiz bilgiler kişilerin bünyesini zorlayabilir, kilo verme inancını da kilo veremediği için yerle bir edebilir. Uzman diyetisyenler gözetiminde gerekli testleri yaptıran kişiler, şahsına özel bir diyet programıyla kilo verme işi oldukça kolay olmaktadır.

Fazla kilolar sadece düzensiz beslenme veya hareket edemediğimiz için olmaz. Bazı kişiler aileden gelen genlerde ya da vücut metabolizması faktörüyle de çok hızlı kilo alabilir veya çok hızlı kilo verebilir. Bu durumda kişiler kendi vücudunu iyi tanımalı. Böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız öncelikle yapmanız gereken uzman bir doktor ya da diyetisyene başvurmak olmalıdır. Profesyonel yardım alarak bu dezavantajı avantaja dönüştürebilirsiniz.