Gündem Kırklareli’nde sel felaketi! Ölenlerin kimlikleri belli oldu

Kırklareli’nde sel felaketi! Ölenlerin kimlikleri belli oldu

07.09.2023 - 11:44 | Son Güncellenme:

Kırklareli’nde selde kayıp 5 kişinin cesedine ulaşılırken, bir kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Selde hayatını kaybedenlerin ve kayıp kişinin isimleri belirlendi.

Kırklareli’nde sel felaketi Ölenlerin kimlikleri belli oldu

Kırklareli’nde 3 gün önce meydana gelen selde, longoz ormanlarına yakın bölgedeki bungalov evler metrelerce sürüklenmişti. Yerleşime kapalı alan olduğu öne sürülen bungalov evlerde tatilci olarak kaldıkları belirlenen 6 kişi sele kapılırken, yaklaşık bin kişi ile başlatılan arama kurtarma çalışmaları 3. gününde de devam ediyor.

Haberin Devamı

SELDE ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şu ana kadar Doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli Öğretmen Raile Şimşek’in cansız bedenine ulaşılırken, Raila Şimşek’in hala kayıp olan eşi emekli Öğretmen Ahmet Baki Şimşek’i arama çalışmaları sürüyor. Emekli öğretmen çiftin oğlu Kerem Şimşek ise selde yaralı olarak bulundu.

Kırklareli’nde sel felaketi Ölenlerin kimlikleri belli oldu

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek, yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman’ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

'BİLİNEN BİR ŞEYDİ; UYARIYA UYDUK'

Çiftliği selden zarar gören, arıları ve tavukları ölen Hüseyin Çomak, "Selden ciddi etkilenenlerden biriyiz. Sel, bu sefer sert ve aniden geldi. Arılarımız, tavuklarımız ve küçük köpeğimiz vardı; hepsi öldü. Tel örgülerimiz yıkıldı, bölgede bir tek hasar görmeyen bizim evimiz. Bölge kılavuzu olduğum için ve daha önce de sel geçirdiğim için burada, evlerimizden bir hasar almadık. Bunun sebebi; profil ayaklar üzerine 1,5 metre kaldırma. Bu şekilde suyun baskısını azaltmış olduk. Sel esnasında burada değildim. Çünkü bir gün öncesinde uyarılar yapıldı. Meteoroloji, İğneada Belediyesi uyarı yaptı, jandarma anonslar etti. Bilinen bir şeydi; uyarıya uyduk" dedi.

'SULAK ALAN, YAPI İZNİ ZATEN YOK'

Sel günü tesislere gelmediğini söyleyen Çomak, "Ama bir gün önce tesisteydik. Dereler bomboştu, su yoktu, ortada yağmur yağıyordu ama sabaha karşı yağmur şiddetini artırınca ani bir su baskını yaşandı. Dere yatağı olduğu için yapıların kontrol edilmesi lazım. Burası da sulak alan olduğu için yapı izni zaten yok. Bizim kullandığımız evler de konaklamak için değil; bal, sağım ve depola yapmak için kullandığımız yerler. Önceki sel baskınlarına baktığımızda 50 santimlere maksimum su yükselmesi olurken, bu selde ortalama 160 santimetre benim alanımda su yükseldi. Yukarıdan gelen su miktarı 14-15 metreyle başlayıp, Sisli Vadi'ye 3-4 metrelerde indi. Bu selde, 160 kovan arım gitti" diye konuştu.