Gündem Kırmızı listeden 17 isim öldürüldü

Kırmızı listeden 17 isim öldürüldü

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü üst yöneticilerinin yer aldığı, “Terör Arananlar Listesi”nin kırmızı kategorisinde şimdiye kadar 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Kırmızı listeden 17 isim öldürüldü

Güvenlik güçleri yurt içi ve sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz sürdürüyor. İç güvenlik operasyonlarında, yurt içindeki terör örgütü mensuplarına ağır darbe vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçleri, “terörle kaynağında mücadele” konseptiyle de sınır ötesinde, terör örgütü mensuplarına nefes aldırmıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da önemli istihbari bilgiler sağladığı, hem hava hem de karadan yapılan operasyonlardaki başarılar İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi’ne net bir şekilde yansıyor.

Haberin Devamı

Önceki gün Bitlis’te gerçekleştirilen operasyonda 4 milyon ödülle kırmızı kategoride aranan PKK’nın sözde orta saha sorumlusu Ali Piling kod adlı Şerif Yakut da etkisiz hale getirildi. Böylece kırmızı listeden etkisiz hale getirilen terörist sayısı 17’ye yükseldi. Bu 17 teröristin başına konulan ödülün toplam bedeli 68 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

182 isim aranıyor

Kırmızı kategorideki 182 terörist ise hâlâ aranıyor. Aranan isimlerin sayısı ve örgüt dağılımları şöyle:

96 PKK/KCK, 41 FETÖ/PDY, 12 DAEŞ, 9 DHKP-C, 9 MLKP, 6 MKP, 2 TKP-ML, 2 Hizbullah/İlim, 1 El Kaide, 1 THKP-C, 1 Devrimci Karargâh. Bu teröristlerin başına konulan ödül miktarı ise 728 milyon TL.

Kırmızı kategoride arananlar arasında FETÖ’den elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz’un kilit ismi Adil Öksüz ün de aralarında bulunduğu 41 kişi aranıyor. Terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok ve Mustafa Karasu’nun da yer aldığı 96 PKK’lı bulunuyor. Suriye’de Esad saflarında savaşan THKP-C’nin lideri Mihraç Ural, 142 kişinin can verdiği Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı saldırılarının talimatını verdiği belirtilen DAEŞ’li terörist İlhami Balı ve Dokumacılar grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı da bu listede yer alıyor.

Haberin Devamı

Kırmızı listeye büyük darbe

Terör arananlar listesinde kırmızı kategoriden etkisiz hale getirilen isimlerin bazıları şöyle:

- Yunus Durmaz: Terör örgütü DAEŞ’in sözde Türkiye emiriydi. DAEŞ’in Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul ve Gaziantep’te yaptığı bombalı saldırıların planlayıcısı ve organizatörüydü.

- Hülya Eroğlu: KCK yürütme konseyi üyesi ve PKK’nın askeri kadın kolu YJA-Star’ın başıydı.

- Birdal Burhanlı: PKK’nın sözde Hakurk eyaleti yürütmesinde görevliydi.

- Mehmet Yakışır: PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusuydu.

- Musa Çetiner: Sözde Dersim saha sorumlusuydu.

- İsmail Özden: PKK’nın Sincar sorumlusu ve KCK yürütme üyesiydi.

- Barış Öner: PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusuydu.

- Fatih Özden: Sözde Cilo eyalet sorumlusuydu.

Haberin Devamı

- Mehmet Soysüren: PKK’nın özel güç sorumlusuydu.

- Şerif Yakut: PKK’nın sözde orta saha sorumlusuydu. Son 1 yılda Diyarbakır, Batman, Bitlis, Muş, Elazığ ve Bingöl illerindeki eylemlerin talimatını veriyordu.