Gündem Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi nasıl yapılır? | Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi tarifi ve malzemeler

Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi nasıl yapılır? | Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi tarifi ve malzemeler

27.01.2020 - 13:50 | Son Güncellenme:

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk gününde gelinler Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi konusunda hünerlerini sergiledi. Kayınvalideler gelinlerinin yaptıkları Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi yemeğini tadımladıktan sonra en yüksek puanı kendi gelinlerine vermek için çalıştı. Kanal D ekranında yayınlanan sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. Peki Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi tarifi ve malzemeleri neler?

Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi nasıl yapılır  | Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi tarifi ve malzemeler

Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler haftanın ilk gününde Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi yapıyor. Gelinlerin yaptıkları yemeklerin ardından kayınvalideler kendi gelininin hazırladığı Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi yemeğini doğru tahmin edip en yüksek puanı gelinlerine vermek için mücadele ediyor. Kanal D ekranında yayınlanan sevilen yarışma programını takip eden izleyiciler ise Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi tarifini ve malzemelerini merak ediyor. Peki Kıymalı Mantarlı Krep Kulesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KIYMALI MANTARLI KREP KULESİ MALZEMELERİ

Krep için Malzemeler

4 su bardağı süt

4 adet yumurta

2 tutam tuz

4 su bardağı un

İç Harç için Malzemeler

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

750 gr. kıyma

10 – 15 adet mantar – dilimlenmiş

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Beşamel için Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

1 su bardağı taze kaşar – rende

1 çay kaşığı Muskat

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

Üzeri için Malzemeler

Kaşar peyniri – rende

KIYMALI MANTARLI KREP KULESİ YAPILIŞI

Krep için; Bir karıştırma kabına süt, yumurta, un ve tuzu ekleyip, karıştırın. Krep tavanızı ısıtın.

İçerisine çok az tereyağı ekleyip, yayın. Bir kepçe yardımıyla krep tavanıza dökün ve yayın. Krepleri arkalı önlü pişirin.

Haberin Devamı

İç harç için; Bir tavada önce yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Ardından kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Kıyma hafif pişince mantarları ekleyin, baharatlandırın ve pişirin. Pişen kıymalı harcınızı soğuması için kenara alın.

Beşamel sos için;Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, beyaz biber ve muskatla tatlandırın. En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın.

Birleştirmek için; Hazırladığınız beşamelin birazını, hazırladığınız kıymalı harca ekleyin ve karıştırın. Kreplerden birini servis edeceğiniz bir tabağın tabanına koyun. Üzerine beşamelli kıymalı harçtan ekleyin ve yayın. Bütün krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. En üste kıymalı harçtan koymayın. Kenara ayırdığınız beşameli kreplerin üzerine dökün. Yanlarından akmasını sağlayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.