Gündem Kızağını alan oraya koştu

Kızağını alan oraya koştu

23.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı sonrasında beyaza bürünen Sakarya, Akyazı’nın yüksek kesimleri, Uludağ ve Kartepe’deki kayak merkezlerini aratmayan görüntülere sahne oldu. Kızağını alanın koştuğu bölgede aileler, okullarında tatil olması vesilesiyle çocuklarını alıp karın tadını çıkardı.

Kızağını alan oraya koştu

Soğuk hava, fırtına ve kar yağışı Türkiye’yi etkisi altına aldı. Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 il için sarı kod uyarısı yaparak, yoğun kar yağıyı beklendiğini duyurdu. Sarı uyarı (üç uyarı seviyesinin en düşüğü) Artvin ve Iğdır hariç Türkiye’nin doğu sınırlarındaki iller ve bu illerin komşu illeri için Salı günü de devam edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de vatandaşların çığ, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Yoğun kar bekleniyor

- Van, Gevaş’ta Mardin istikametine giden bir midibüs dün 09.00 sıralarında kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, 7’si çocuk 27 kişi de yaralandı. Yaralılar, Van’daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- Ordu’nun İkizce ilçesinde önceki akşam Erdoğan Demir (50), kontrolündeki otomobil kar yağışı ve buzlanma görülen yolda 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada Demir hayatını kaybetti.

- Sivas’ın Zara-Suşehri yolu Bozkır köyü yakınlarında dün sabah E.D.’nun kullandığı araç ile Y.T. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada, 1’i ağır 26 kişi yaralandı.

- Tokat’ta çocuk parkının istinat duvarı dün bir anda çöktü. Çökme sırasında parkta çocuk bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

- Yozgat’ta kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava nedeniyle araçların kapı kilitleri dondu.

- Ardahan, Posof’ta yüksek kesimlerinde etkili ola kar yağışı bazı köylerde evlerin tamamen kar altında kalmasına ve çatıların çökmesine neden oldu.

- Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı kepçe boyunu geçti. Yollarda 7 metreyi aşan kar tünelleri oluştu.

- Kar kalınlığının 30 santimetreyi aştığı Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı 15, Kars’ta 17, Erzurum’da 144, Sivas’ta 158 ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize’de 209 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.