Gündem Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Kızılay deprem bölgesinde 1 milyon 200 bin depremzedeye kış yardımı dağıttı. İhtiyaç sahibi depremzede kadınlara ise kişisel bakım ve hijyen malzemelerinden oluşan 40 bin paket ulaştırıldı. Depremzedelerin barındığı konteyner kentlerde ise öğrencilerin ders çalışması için “sessiz ev” sloganıyla kütüphaneler kuruldu. Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, yardım çalışmalarına katıldı.

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

UĞUR YILDIRIM- Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bu günlerde deprem bölgesinde zor şartlar yaşam mücadelesi veren depremzedelere, Türk Kızılay 60 TIR yardım dağıttı. İhtiyaç sahiplerine mont, bot, kazak, hırka, pantolon, ayakkabı, etek, eldiven, atkı, bere, iç çamaşırdan oluşan 54 bin gıda kolisi dağıtıldı. Öğrencilere ise 2 bin 900 kırtasiye seti desteği verildi. Soğuk ve yağışlara karşı 114 bin 500 izolasyon malzemesi, 37 bin ısıtıcı ve 50 bin battaniye dağıtıldı. Temiz suya ulaşım için de konteyner kentlere gelen ana hatlara 8 filtre sistemi kuruldu, 3 bin 800 ev tipi su arıtma cihazı, 10 bin su bidonu dağıtıldı. İhtiyaç sahibi depremzede kadınlara bakım ve hijyen malzemelerden oluşan 40 bin paket ulaştırıldı.

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı



Haberin Devamı

1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE YARDIM

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, depremzedeler için Hatay’dan kız yardımı programına katıldı. Deprem bölgelerine gönderilen yardım TIR’larını uğurladı. Konteyner kentleri gezerek yardım kolileri dağıttı. Esnaf destek projesi kapsamında hibe programından yararlanan esnafları ziyaret etti.

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne yaklaştıklarını ve zaman ilerledikçe ihtiyaçların da farklılaştığını belirten Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, “Biz depremin başından sonuna kadar hep bir şeyi vurguladık, 'son depremzede yuvasına kavuşana ve yastığa başını huzurla koyana kadar buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz, ayrılmayacağız' dedik ve bu sözümüzü de tutmaya çalışıyoruz. Bugün burada olmamızın sebebi tabii kış mevsimi, her ne kadar şu anda çok soğuk gibi hissetmesek de aslında kış ayları başladı. Yakında çok daha hızlı bir şekilde bir taraftan yağmur, bir taraftan kar gelecek, havalar soğuyacak. Bugün buradaki programımızla kış yardımlarımızın başlangıcını, startını vermiş oluyoruz. Bu tırların içinde bir taraftan kışlık giyim malzemeleri, battaniyeler, ısıtıcılar var, ihtiyaç duyulacak izolasyon malzemeleri var. Konteynerlerde kalıyor biliyorsunuz hala değerli kardeşlerimiz, onların içinde izolasyonunu yapmakla ilgili ihtiyaçlar var. Bunlarla ilgili desteklerimiz olacak, nakit desteklerimiz bu kapsamda hala devam ediyor. 1,2 milyon kişiye kış yardımları kapsamında ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bunun içinde 54 bin gıda kolisi var, her zaman dağıtıyoruz, kış kapsamında da dağıtmaya devam edeceğiz. 40 bin hijyen kolimiz var. Her alanda çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı

Kızılay’dan depremzedelere kış yardımı