Gündem ‘Kızım ihmalden öldü’ iddiası

‘Kızım ihmalden öldü’ iddiası

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta maddi imkansızlık nedeniyle tedavisi aksadığı için öldüğü iddia edilen şeker hastası Dilara Kilcioğlu’nun babası, kızının hastane ihmali nedeniyle sıvı kaybından öldüğünü öne sürdü.

‘Kızım ihmalden öldü’ iddiası

Zonguldak Devrek’in Eğerci köyünde yaşayan Dilara Kilcioğlu (18) diyabet tedavisi görüyordu. Evde rahatsızlanan Dilara, ailesi tarafından Devrek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada midesi yıkanan genç kız, gece Ereğli Özel Anadolu Hastanesi’ne sevk edildi. Babanın iddiasına göre, bu hastanede sürekli kusan Dilara’ya müdahalede bulunulmadı. Taburcu edilen genç kız evde birkaç saat sonra yine fenalaştı. Aile kızlarını bu kez Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne götürdü ancak müdahaleye rağmen Dilara iki gün sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Profesör: Sıvı kaybı

Dilara’nın doktoru olan, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, sosyal medyada ailesinin maddi durumu nedeniyle genç kızı bir yıldır muayeneye getiremediğini yazarak, diyabet hastaları için sensör uygulamasının bulunmamasına tepki gösterdi. Prof. Arslanoğlu, ölümün diyabete bağlı keton zehirlenmesi ve sıvı kaybından kaynaklandığını belirtti.

‘Doktor yoktu’

Milliyet’e konuşan baba Kilcioğlu ise kızını götürdükleri özel hastaneyle ilgili şu iddialarda bulundu: “Asgari ücret alıyorum ama kızımın tedavisini hiç aksatmadım. Dilara’nın sevk edildiği özel hastanede müşahede altında kalması gerekiyordu, fakat ertesi gün taburcu edildi. Hafta sonu olduğundan doktor da yoktu. Kızım bu hastanede defalarca kustu ama serum takılmadı ve ilaç verilmedi. Sadece bendeki insülin iğnesini alıp yaptılar. Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki merkezde ‘Nasıl bu şekilde taburcu edilir?’ denildi. Kızımın sıvı kaybı sonucu kan değerlerinin yükselmesiyle şekeri tavan yapmış. O kadar sıvı kaybetmiş hastaya serum takılmaz mı?”

Haberin Devamı

‘Hasta kendi isteğiyle çıktı’

Ereğli Özel Anadolu Hastanesi yetkilileri ise Yıldıray Kilcioğlu’nun iddialarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Hasta bize 112 ile ilaç zehirlenmesi olarak geldi ve yoğun bakıma alınarak tüm tetkikleri yapıldı. 396’ya yükselen şekeri normal seviyeye indirildi. Normalde bu hastaların en az 24 saat hastanede kalması gerekiyor. Ama bu hasta kendisini iyi hissettiğini söyledi ve babasının imzasıyla hastaneden çıkışı yapıldı. Hasta çıktığında durumu stabildi ve bir sıkıntı yoktu.”