Gündem ‘Komünist damat’tan Vietnam’a McDonald’s

‘Komünist damat’tan Vietnam’a McDonald’s

17.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vietnam’ın tarihindeki ilk McDonald’s restoranı açılıyor! Şubenin haklarını Başbakan Nguyen Tan Dung’un damadı satın aldı...

‘Komünist damat’tan Vietnam’a McDonald’s

ABD merkezli ünlü fast food zinciri McDonald’s, Vietnam’daki ilk restoranının açılacağını duyurdu. Komünizmle yönetilen ülkede, açılacak olan ilk McDonald’s’ın haklarını Başbakan Nguyen Tan Dung’un damadı Henry Nguyen’in satın aldığının açıklandı.
Vietnam’da Starbucks, Subway ve Pizza Hut gibi batılı firmalar daha önceden restoranlarını açmıştı. Genç bir nüfusa sahip olan ülke yabancı firmalar için önemli bir pazar olarak görülüyor. Vietnam, McDonald’s’ın faaliyet göstermeye başladığı ve ABD’nin eskiden kanlı bıçaklı olduğu ülkeler arasına eklenen son halka olacak.
Başkentte açılacak
Firmadan yapılan açıklamaya göre, restoran 38 yıl önce ABD destekli hükümetten komünist güçlerin kontrolüne geçen başkent Ho Chi Minh’de açılacak. McDonald’s’tan yapılan açıklamada, restoranın hakları için Başbakan’ın damadı olan Henry Nguyen’ın gençken ABD’deki ilk işinin bir McDonald’s’ta çalışmak olduğu ifade edildi.