Gündem Konteyner, tuvalet öncelikli ihtiyaç

Konteyner, tuvalet öncelikli ihtiyaç

28.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine yönelik yardım zincirinde bir ay bile geçmeden küçülme dikkati çekerken  depremzedelerin konteyner, soba, tuvalet, battaniye ve hijyen malzemesi ihtiyacı devam ediyor

Konteyner, tuvalet öncelikli ihtiyaç

HABER MERKEZİ - Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta, Hatay’da 20 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra hayata tutunmaya çalışan afetzedelerin en temel ihtiyacı barınma. Bölgede kış şartlarının hâkim olması nedeniyle ilk günlerde imdada yetişen çadırların yerini, soğuktan daha iyi koruyan, biraz daha ev şartlarına sahip konteynerlerin acilen alması bekleniyor. Ayrıca bölgede tuvalet çok büyük bir ihtiyaç. Çadırkentlerin en büyük problemi, tuvalet. Metrelerce kuyruk oluşturan depremzedeler, bölgeye olabildiğince seyyar tuvalet gönderilmesi çağrısı yapıyor. Öte yandan ihtiyaçların büyüklüğü nedeniyle yurt çapındaki yardım seferberliğinin devam etmesi de en güçlü dilek. İzmir Kemalpaşa Mopak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde bölgeye gönderilmek üzere çadır üretilirken, Eskişehirli yardımseverler depremzedelere ısıtıcı ve battaniye yolladı.

Haberin Devamı

Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar tarafından yapılan 450 soba da bölgeye sevk edildi. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü de deprem bölgesine 1.625 ton odun gönderdi. Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan afetzedeler için iç çamaşırı ve temizlik malzemesi kampanyası başlattı. Aksaraylı gurbetçi Suat Baburcan (63) kendisine ait TIR ile Hollanda’dan Kahramanmaraş Elbistan’a yardım malzemesi getirdi. Savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Ukraynalılar da depremden etkilenen vatandaşlar için yardım seferberliği düzenledi.