Gündem Konya’da başhekimden tepki çeken paylaşım

Konya’da başhekimden tepki çeken paylaşım

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, cinsiyetçi ifadelerle kadınları hedef aldı. Uysal, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

Konya’da başhekimden tepki çeken paylaşım

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Uysal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya’da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun yüzde 80’i açık tipler türedi. Bu teşhir, ‘beden görseli satma’ değil mi? Beden satmaya giden yol, fa... yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar” ifadelerini kullandı. Gelen tepkiler üzerine ise paylaştığı tweetini sildi. Cinsiyetçi ifadelerle kadınları hedef alan Uysal’ın paylaşımını kadınlar yorumladı.

Haberin Devamı

‘O bir hiç’

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü: “Kadınları cariye olarak görüyor, bu bakış açısı pozitif bilim çalışmış, tıp fakültesi okumuş bir doktora yakışmayan bir olay. Bir de, bir kadının ne giydiğine karışması söz konusu ki, buna da karışamaz. Bir de şehir ayrımı yapıyor ve ‘Konya’da bile’ diyor. Sen kimsin? Herkes haddini bilecek, herkes Türkiye’nin anayasal kurallarına uygun yaşam felsefesine göre söylem gerçekleştirecek.”

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Nuray Karaoğlu: “Kadınların bedenlerinin ve giydiklerinin artık ataerkinin mülkiyetinde olmadığını fark etmesi gerekiyor. Bu konuda zihinlerdeki yansımaları haklar ve özgürlükler hassasiyeti ile yeniden revize etmek gerekli.”

Haberin Devamı

Hadsiz!

Sosyal medyada Uysal’ın paylaşımına onlarca tepki geldi. O tepkilerden bazıları ise şöyle:

- “Hüseyin Bey, kadınların orasından burasından, ne giyip giymediğinden size ne?”

- “Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı olan bu şahsın karanlık zihninden fışkıran hadsizlik, giyimini uygun bulmadığı kadınlara fahişe deme cüretini de kendisine vermiş. Kadınlar ne giyeceklerini size sormayacak, bunu aklınıza iyice sokun.”

- “Kadınların nerede ne zaman ne giydiğinden size ne, haddinizi bilin.”