Gündem Konya'da zehir faciası! Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

Konya'da zehir faciası! Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

01.02.2024 - 09:15 | Son Güncellenme:

Konya’da iki katlı kerpiç evin birinci katına konulan böcek ilacı üst katta bulunan aileyi zehirledi. Alt kattakiler ilaç döküp kapıyı pencereyi bantlayarak evden ayrılırken, üst kattaki aileden 5 kişi böcek ilacından etkilendi, 7 yaşındaki çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesinde bulunan 2 katlı kerpiç bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin birinci katında kiracı olarak oturanlar evdeki böcekleri öldürmek için geçtiğimiz pazartesi günü daireyi ilaçladıktan sonra pencere ve kapıyı bantlayarak evden ayrıldı.

Haberin Devamı

Konyada zehir faciası Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

SABAH RAHATSIZLANDILAR

Böcek ilacının kokusunun ikinci katta N.D.'nin oturduğu daireye sızmasının ardından evde bulunan N.D.'nin kızı ve torunları kokudan etkilendi. Bugün sabah saatlerinde rahatsızlanan N.D.'nin kızı A.T. (40), çocukları F.T. (18) ve Y.T. (15) ile yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, anneanne N.D. ile 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel evde kaldı. Bir süre sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel'in hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Konyada zehir faciası Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

Adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ahmet Enes Temel, Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 7 yaşındaki çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

 

Konyada zehir faciası Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

SÖMESTR TATİLİ İÇİN GELDİLER

Öte yandan, N.D.'nin kızı A.T. ve torunlarının sömestr tatili dolayısıyla anneanne N.D.'nin yanında kaldıkları öğrenildi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından birinci kattaki kiracıların yakınları tarafından ev havalandırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Konyada zehir faciası Alt kata bırakılan ilaç üst kattaki çocuğu öldürdü

DAİREYİ İLAÇLAYAN KİRACI GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, böcek ilacını daireye bırakan kiracı A.E.A.'yı Çumra ilçesinde yakınlarının evinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından kiracı A.E.A.'nın adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan, zehirden etkilenen A.T., çocukları F.T. ve Y.T. ile yeğenleri S.G.B. ve M.B.'nin hastanedeki tedavilerinin devam ederken, anneanne N.D. de kontrol ve tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Olayda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel'in yarın Meram ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.