Gündem KPSS sınav yerleri açıklandı mı? 2018 KPSS sınav giriş belgesi

KPSS sınav yerleri açıklandı mı? 2018 KPSS sınav giriş belgesi

12.07.2018 - 09:41 | Son Güncellenme:

KPSS sınav giriş belgeleri adaylar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. 22 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan KPSS lisans sınavı için sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından açıklanacak. Peki KPSS sınav giriş yerleri bugün açıklanır mı?

KPSS sınav yerleri açıklandı mı 2018 KPSS sınav giriş belgesi

KPSS lisans sınavı giriş yerleri için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında 22 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan KPSS genel kültür genel yetenek sınavının hemen ardından öğleden sonra gerçekleştirilecek Eğitim Bilimleri sınavı yapılacak. Binlerce adayı yakından ilgilendiren KPSS lisans sınavı için bir yılı aşkın süredir çalışan adaylar 22 Temmuz'da başlayacak olan KPSS maratonunda ter dökecek. İstedikleri kamu kurum ve kuruluşlarında istedikleri kuruma girebilmek için ter dökecek olan adaylar 28-29 Temmuz tarihlerinde KPSS alan sınavlarına girecek. 5 Ağustos'da ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi' nde ter dökecek olan adaylar bu sınavın ardından KPSS sınav sonuçlarını beklemeye başlayacak. Peki KPSS genel kültür genel yetenek sınav giriş yerleri bugün içerisinde açıklanır mı?

Haberin Devamı

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

22 Temmuz'da yapılacak olan KPSS için giriş yerleri henüz yayınlanmadı. Yerlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden KPSS sınav giriş belgelerini edinecekler. Giriş belgeleri adreslere postalanmayacak.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Genel Yetenek-Genel Kültür : 22 Temmuz 2018, Saat: 10.15, 130 dakika

Eğitim Bilimleri : 22 Temmuz 2018, Saat: 14.45, 100 dakika

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 28 Temmuz 2018, Saat: 10.15

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 28 Temmuz 2018, Saat: 14.45

Haberin Devamı

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 29 Temmuz 2018, Saat: 10.15

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

2018-KPSS/ÖABT/DHBT sınava giriş belgesi

Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

KPSS ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.