Gündem KPSS tercihleri nasıl yapılır? Tercihler ne zaman sona erecek?

KPSS tercihleri nasıl yapılır? Tercihler ne zaman sona erecek?

18.11.2017 - 14:53 | Son Güncellenme:

KPSS tercih süreci, 14 Kasım’da başladı. Adaylar, tercih kılavuzuna göre 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercih işlemlerini yapabilecek. Tercihler için belirlenen süre uzatılmayacak. KPSS tercih işlemi nasıl yapılır? Tercih ücreti nasıl ödenir?

KPSS tercihleri nasıl yapılır Tercihler ne zaman sona erecek

KPSS 2017/2 merkezi atamaları için ÖSYM tarafından kılavuz yayınlandı. 90 kamu kurum ve kuruluşu için 2 bin 38 kadro verildi. Adaylar, tercih kılavuzundaki nitelik kodlarına ve özel şartlara göre tercihlerini yapabilecek. Yeterli şartları taşımadığı halde tercih yapanların tercihleri de geçersiz olarak sayılacak.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
KPSS tercih işlemleri, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Tercih yapacak adaylardan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için de KPSSP94 puanının olması gereklidir.
Tercihler, aday işlemleri sisteminden yapıldıktan sonra tercih ücreti ödenerek işlemler tamamlanabilir. İşlemlerini tamamlayan adaylar, 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercihlerinde değişiklik yapabilirler.
Tercih süreci bittikten sonra, yapılacak değerlendirme ile kadro için gerekli şartları taşıyan ve en yüksek puana sahip olan adayın yerleştirmesi yapılır. Yerleştirme işleminde aynı puana sahip olan adaylardan, mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilir. Mezuniyet tarihi de aynıysa yaşı büyük olan aday öncelik kazanır.

Haberin Devamı

KPSS TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

KPSS tercih ücretini bankadan ödeyecek adaylar 23 Kasım mesai saati bitimine kadar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından ödeyecek olan adaylar ise 23 Kasım saat 23.59’a kadar ödeme yapabilirler. Ödeme seçenekleri;

- ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümü
- Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
- Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı
- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı
- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara, kurumlara belge gönderilmez. Yerleştirme sonuçları sadece ÖSYM’nin internet sayfasından görülebilir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri kendi şifreleri ile elektronik ortamdan görebilirler. Bir kadro ya da pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuru yapacaklar. Atanmak için hangi evrakların gerekli olduğunu ve bu evrakların hangi tarihlerde nereye teslim edilmesi gerektiği bilgisi de atanılan kurum veya kuruluştan öğrenilecektir.