Gündem Kral Emmy’de ‘taht’ına oturdu

Kral Emmy’de ‘taht’ına oturdu

20.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Los Angeles’ta düzenlenen 2016 Emmy Ödülleri törenine ‘Game of Thrones’ dizisi damga vurdu. Gecede 12 ödüle layık görülen dizi, Emmy ödülleri tarihinde toplamda 38 ödül alan ilk yapım oldu

Kral Emmy’de ‘taht’ına oturdu

ABD’nin Los Angeles kentinde önceki gece düzenlenen törenle 68. kez sahiplerini bulan televizyon dünyasının en önemli ödülleri Emmy’lerde tahtın sahibi değişmedi. HBO kanalının George R. R. Martin’in kitap serisinden uyarlanan yapımı ‘Game of Thrones’, dram dalına damga vurdu. 23 dalda aday olan dizi, teknik dallar ve En İyi Dizi (dram) de dahil olmak üzere 12 ödül kazanırken, Emmy tarihinde 38 ödülle en çok ödül kazanan dizi unvanının yeni sahibi oldu. Önceki rekor 37 Emmy ile ‘Frasier’a aitti.

Trump’a gönderme

Kral Emmy’de ‘taht’ına oturdu


Komedi dalında ise hayali bir ABD başkanının maceralarını konu alan ‘Veep’ öne çıktı. Dizi, iki yıl üst üste komedi dalında En İyi Dizi seçildi. Dizinin başrol oyuncusu Julia Louis-Dreyfus, komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu dalında aynı diziyle beşinci ödülünü aldı ve bu dalda en çok kazanan kadın oyuncu oldu. Louis-Dreyfus’un kabul konuşması da gecenin dikkat çeken anlarındandı. ABD’de başkanlık yarışında aday olan Donald Trump’a gönderme yapan Louis-Dreyfus, “Dizimiz politik bir taşlama olarak başladı ama şimdi zihin açıcı bir belgeseli andırıyor” dedi.

‘Ödülü kayıp bürosunda’

‘Downtown Abbey’deki rolüyle üçüncü kez dram dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan efsane İngiliz oyuncu Maggie Smith, geleneğini bozmadı ve bu yıl da törene katılmadı. Törenin sunucusu Jimmy Kimmel, ödülün Smith’e gönderilmeyeceğini, isterse ödülünü kayıp bürosundan alabileceğini söyledi. Komedi dalında ‘Transparent’ta transseksüel bir kadını canlandırdığı rolle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazanan Jeffrey Tambor’ın konuşması da politikti: “Televizyonda transseksüel bir kadını canlandıran son erkek olsam hiç üzülmem. Daha yapacak çok işimiz var.”

En İyi Mini Dizi veya Televizyon Dizisi dalında ise galip tartışmasız ‘The People vs OJ Simpson’ oldu. 1990’ların O.J. Simpson davasını konu alan dizi, 22 dalda adaydı ve 9 Emmy kazandı.

Haberin Devamı

‘Oscar’ın en yakın arkadaşı’

Etnik olarak çeşitliliğin öne çıktığı törende sonuçlar dikkat çekerken sunucu Jimmy Kimmel, Akademi Ödülleri’nin beyazlar ağırlıklı kazananların olduğu tartışmaya da sıklıkla gönderme yaptı ve “Emmy’ler o kadar çeşitli ki, Oscar şimdi herkese en yakın arkadaşlarından birinin Emmy olduğunu söylüyor” dedi.

Kung Fu şov

Yıldız geçidine sahne olan kırmızı halıya ABD’de yayımlanan ‘Ninja Warrior’ yarışmasının yıldızı Jessie Graff’ın tekmesi damga vurdu. Dublörlük de yapan Graff, kırmızı tuvaleti ve 15 santimlik topuklu ayakkabılarıyla Kung Fu hareketleri sergiledi.

Kral Emmy’de ‘taht’ına oturdu


Kazananların listesi:

DRAM

En İyi Dizi: Game of Thrones
En İyi Kadın Oyuncu: Tatiana Maslany (Orphan Black)
En İyi Erkek Oyuncu: Rami Malek (Mr. Robot)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Maggie Smith (Downton Abbey)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ben Mendelsohn (Bloodline)
En İyi Yönetmen: Miguel Sapochnik (Game of Thrones)
En İyi Senaryo: David Benioff ve D.B. Weiss (Game of Thrones)

Haberin Devamı

KOMEDİ

En İyi Dizi: Veep
En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus (Veep)
En İyi Erkek Oyuncu: Jeffrey Tambor (Transparent)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kate McKinnon (Saturday Night Live)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Louie Anderson (Baskets)
En İyi Yönetmen: Jill Soloway (Transparent)
En İyi Senaryo: Alan Yang ve Aziz Ansari (Master of None)

EN İYİ MİNİ DİZİ VEYA TELEVİZYON FİLMİ

En İyi Dizi: The People v. O. J. Simpson: American Crime Story
En İyi Kadın Oyuncu: Sarah Paulson (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)
En İyi Erkek Oyuncu: Courtney B. Vance (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Regina King (American Crime)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Sterling K. Brown (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)
En İyi Yönetmen: Susanne Bier (The Night Manager)
En İyi Senaryo: D.V. DeVincentis (The People v. O.J. Simpson American Crime Story)