Gündem Kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır?

Kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır?

16.01.2019 - 11:51 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası'nın öncülüğünde başlayan daha sonra Vakıfbank'ın da katıldığı kredi kartı borçlarını düşük faizli krediyle yapılandırma işlemi, vatandaşları harekete geçirdi. Kredi kartı borcu olan vatandaşların yakından ilgilendiği konuyla ilgili bankalara uyarı da yapıldı. Kart iptalinde zorluk çıkaran bankalar takibe alınacak. Peki Kredi kartı borç yapılandırması başvuru işlemi nasıl yapılır?

Kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır

Ziraat Bankası'nın öncülüğünde başlayan daha sonra Vakıfbank'ın da katıldığı kredi kartı borçlarını düşük faizli krediyle yapılandırma işlemiyle, vatandaşlar uygun kredi ve taksitlerle borçlarını bitirebilecek. Kredi kartı borç yapılandırması başvurusunda bulunacak olanlar, gerekli belgelerin ne olduğunu araştırıyor. Kredi kartı borç yapılandırması başvurusunda istenen belgeleri haberimizde derledik.

Haberin Devamı

VakıfBank'tan kredi kartı ve kredi borcu yapılandırması açıklaması:

"VakıfBank, bireysel kredi kartı müşterilerine 60 aya varan vadelerle borç yapılandırma imkânı tanıyor. Aylık yüzde 1,10 faiz oranıyla 24 aya, aylık yüzde 1,20 faiz oranıyla da 60 aya kadar vadelerle gerçekleştirebilecek" - "VakıfBank'taki borçları 3 milyon TL'nin altında olup 2018 yıl sonu itibarıyla ödemelerinde 31 gün ve üstü aksama bulunan müşterilerine altı aya varan ödemesiz dönemle yapılandırma imkânı tanıyor" - "Banka, geçen yıl sonundan önce 100 bin TL'nin altındaki kredisi takibe aktarılan müşterilerinin, borçlarını peşin ya da 12 aya kadar taksitle ödemeleri halinde, takibe aktarım sonrası tüm faizlerini sıfırlıyor"

Haberin Devamı

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Herhangi bir bankanın kredi kartını kullanıp, bu borçtan kurtulmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmaları gerekiyor.

GEREKLİ BAŞVURU BELGELERİ

Maaş bordrosu veya gelir belgesi (Onaylı son 3 aya ait) Onay bölümünde imzası bulunan yetkililerin imza sirküleri.

Borçlu olduğunuz bankanın 31 Aralık tarihli borcunuzu gösterir belge ve kart ekstresi.

SGK tecil ve hizmet dökümü.

Nüfus cüzdanı ya da kimlik belgesi.

GELECEĞE DÖNÜK TAKSİTLERİ KAPSIYOR MU?

Kredi kartı borçlarının yapılandırması kredi kartı ekstresinde bulunmayan, geleceğe dönük taksitleri kapsamıyor. Taksitli alışverişlerde sadece ekstreye yansıyan yapılandırılıyor. Örneğin, kredi kartından 10 bin lira taksitli nakit çekilmiş. Kasım, Aralık 2018 ekstresinde iki taksit ödenmiş ise sadece bunları kapsayacak. Ekstreye yansımayan 8 aylık taksitler için kredi desteği sağlanmayacak. Varlık yönetim şirketlerine gönderilen dosyalarda olanlar veya bankanın yasal takip başlattığı kişiler bu olanaktan yararlanamayacak.

NOT: Yapılandırma 31 Aralık 2018'den sonraki harcamaları kapsamıyor.