Gündem ‘Kumpas savcısı’na 15 yıl hapis istendi

‘Kumpas savcısı’na 15 yıl hapis istendi

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’a kaçarken yakalanan ‘Askeri Casusluk’ kumpası savcısı Zafer Kılınç hakkında 15 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı

‘Kumpas savcısı’na 15 yıl hapis istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, muvazzaf askerlerin de arasında olduğu 357 sanığın beraatıyla sonuçlanan, İzmir’deki “Askeri Casusluk” davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

İddianamede, Kılınç’ın, eşine ait GSM hattı üzerinden ByLock kullandığı bildirilirken, Kılınç’a ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen rapora da yer verildi. Buna göre raporda, “Kozmik Oda” soruşturmasını yürüten ve FETÖ’den yargılanan eski savcı Mustafa Bilgili ile eski hakim Halil İbrahim Kütük’ün aynı evde kaldıklarının ve aynı Bylock şifresinin kullnadıklarının belirlendiği vurgulandı.

ByLock yazışmaları

Kılınç’ın ByLock hesabı ile FETÖ’nün yargı yapılanmasından sorumlu “sivil imam” olarak nitelenen Levent Özgüzel’e ait ByLock hesabı arasındaki yazışmaların incelendiği bildirilen raporda, yazışmaların genel itibarıyla İzmir’de açılan, “Askeri Casusluk” davasıyla ilgili olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

İddianamede, deliller bütün olarak değerlendirildiğinde, kendi iradesini örgütün iradesine terk ettiği, örgüt hiyerarşisi içinde hareket ettiği ve örgütün yargı yapılanması içinde yer aldığına ilişkin yeterli derecede şüphe bulunduğu ifade edildi. Kolluk, savcılık ve hakimlik ifadelerinde susma hakkını kullanan Kılınç, iddianamenin kabulü durumunda 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Kılınç’ın, hudut birliklerinin 16 Nisan’da İpsala yakınlarındaki askeri yasak bölgede yaptıkları denetim sırasında Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandığı, yanında eşi ve iki çocuğunun da olduğu açıklanmıştı.