Gündem Kurban etini 24 saat bekletip tüketin

Kurban etini 24 saat bekletip tüketin

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurban etinin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etini hemen tüketmemesi gerektiğini belirtiyor. Etin, kavurma ve kızartmanın yerine haşlama, ızgara veya buğulama şeklinde tüketilmesini öneriliyor.

Kurban etini 24 saat bekletip tüketin

Kilo almadan ve sağlıklı bir şekilde bayramın geçmesi için ipuçları veren Diyestisyen Gamze Şanlı A k, kesilen etlerin 24 saat bekletilip tüketilmesi gerektiğini söyledi. Bekletilmeden tüketilen etlerin, hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yarattığını ifade eden Ak, midede şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetlerin yaşanmaması için buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Haberin Devamı

Bayram boyunca artacak olan et tüketimiyle birlikte sebze tüketiminin de artırılması gerektiğini söyleyen Ak,”Öğünlerde 2-3 porsiyon (60-90 gram) et tüketimi yeterli ve uygun olan miktarlardır. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir. Günlük su tüketimi 2-2.5 litre olacak şekilde düzenlenmeli” ifadelerini kullandı.