Gündem Kurbanlık fiyatları 2021 ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurbanlık fiyatları 2021 ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

29.06.2021 - 10:35 | Son Güncellenme:

Kurbanlık fiyatları ile ilgili meraklı arayış başladı. Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başlayacak 24 Temmuz'da sona erecek. Dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ise bayram öncesinde kurbanlık fiyatları 2021 ne kadar araştırmasına başladı. Peki Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Kurbanlık fiyatları 2021 ne kadar Kurbanlık fiyatları belli oldu mu

2021 Yılının Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlarda kurban heyecanı başladı. Bu yıl kurban kesmek isteyenler fiyatlar hakkında bilgi almak istiyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde ve yurt dışında ne kadar olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

KURBANLIK FİYATLARI 2021 NE KADAR?

Anadolu Ajansı'nın haberine göre;

Kızılay, 2021 yılı için kurban vekalet bedelini yurt içinde 1050 TL, yurt dışında ise 125 dolar veya 105 avro olarak belirledi.

Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini aşkın hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.

Kızılay, 2021 yılı için vekalet bedelini yurt içinde 1050 olarak belirlerken, yurt dışından vekalet vermek isteyenler ise 125 dolar veya 105 avro bedel karşılığında bir hisselik vekaletini Kızılay'a verebilecek.

Önceki yıllarda da kurban yardımlarının planlamasını zor durumda olan vatandaşları gözeterek yapan Kızılay, yurt içinin yanı sıra yurt dışında da 20 ülkede hayırseverlerin kurban vekaletleriyle sofraları bereketlendirecek. Kızılay'a verilecek kurban vekaletleriyle milyonlara ulaşılacak.
Vekaletle kurban kesiminde Kızılay modeli örnek oluyor

Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde son derece hijyenik ortamlarda kesilecek.

Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt dışında ise kurbanlar anlık olarak pay edilerek dağıtılacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafından kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecek.