Gündem Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz

Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı! Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz

24.01.2024 - 14:36 | Son Güncellenme:

Trabzon'un Araklı ilçesinin Özgen Mahallesi’ne inen kurtlar, girdikleri ahırlarda 30 küçükbaşı öldürdü. Kurtların bazı ahırlara kilitli kapıyı kemirip açtıkları delikten girdikleri görüldü.

İlçenin yüksek kesimlerinde karla kaplanan doğal yaşam alanlarında yiyecek arayışına giren kurtlar, Özgen Mahallesi’ne inip, 4 ahıra girdi. Kurtlar, ahırlardaki 30 küçükbaşı öldürdü. Kurtların bazı ahırlara, kilitli olan kapının ahşap bölümünü kemirerek açtıkları deliklerden girdikleri görüldü.

Haberin Devamı

Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz



Mahallede besicilik yapan Faik Hancı, “Birçok besici arkadaşımızın hayvanları öldü. Tedirgin olunca, uyuyamıyoruz. Her gün farklı ahırdan hayvanların telef olduğu haberi geliyor; can ve malımızın derdine düştük. Umarız yetkililerimiz bize bir çözüm bulur" dedi. 

Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz

KÖYE İNEN SÜRÜ PANİĞE NEDEN OLDU

Öte yandan dün Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde köyün girişine kadar gelen kurt sürüsü korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sabah erken saatlerde ilçeye bağlı Babakonağı köyünün girişindeki Kıran mevkiinde 9 kurt vatandaşlar tarafından görüntülendi. Köy sakinlerinden Latif Keskinoğlu tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınan kurtların her hareketi saniye saniye kaydedildi.

Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz

Bahse konu mevkide bulunan çiftliğe gözünü diken kurtları uzaklaştırmak için gürültü yapan Keskinoğlu, arkadaşlarıyla birlikte araçla kurt sürüsünü uzaklaştırmak istedi. Bir türlü uzaklaşmayan kurtları bu kez dağ yolundan giderek korkutmaya çalışan köylüler sürüyü dağıtmayı başarınca derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Kurtlar kilitli kapıyı kemirip açtı Mahallede kabus: Uyuyamıyoruz

O anları telefonuyla kaydeden Latif Keskinoğlu, “Bugün sabah 9 sıralarında kurtları çiftliğin hemen yakınlarında gördük. Saydığımda tam 9 büyük kurt vardı. Bağırmamıza, etraflarında 2 tur atmamıza rağmen gitmediler. En son dağın arkasındaki yoldan giderek korkutunca dağıldılar, dağa doğru kaçtılar” dedi. Keskinoğlu, kurt sürüsünün tekrar köye yaklaşması halinde  hem insanlar hem sokak hayvanları hem de diğer hayvanlar için tehdit oluşturacağını sözlerine ekledi.