Gündem Kurtulmuş, Sarıgül ve Akçay da kaydını yaptırdı

Kurtulmuş, Sarıgül ve Akçay da kaydını yaptırdı

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM’de genel seçimin ardından milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da kaydını yaptırdı.

Kurtulmuş, Sarıgül ve  Akçay da kaydını yaptırdı

Kaydını yaptırmaya gelen AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 28. Dönem ile ilgili olarak, “Yasama yürütme uyumu ile milletin beklentilerini karşılamasını bekliyoruz” dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de 22 yıllık siyasi kariyerinin olduğunu söyleyerek, “Herkesi kuşatan, toplumun her kesimine seslenen, yeni kararların alındığı bir meclis olsun” temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Sarıgül ve  Akçay da kaydını yaptırdı

Buruk heyecan

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise, Kılıçdaroğlu’na şartsız ve koşulsuz destek verdiğini ve büyük çaba sarfettiğine vurgu yaparak, “36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum. Türkiye, 36 yıl önceki Türkiye değil. Mustafa Sarıgül de 36 yıl önceki Mustafa Sarıgül değil. Parlamentoda artık yumruğumu sıkacağım ama yumruğumu cebime koyacağım. Bilgimle, deneyimlerimle her gün öğrenmeye çalıştığım yeni yeni konularla ülkeme hizmet etmek için kırıcı bir politika izlemeyeceğim” dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, “Türkiye istikrarını kökleştirmiş, güven ve istikrar içinde Türkiye Yüzyılı’nda emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerleyecek” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Sarıgül ve  Akçay da kaydını yaptırdı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da kayıt işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Seçim geride kaldı. Seçimin tartışmaları geride kaldı” ifadelerini kullandı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da dün kayıt yaptıran isimler arasındaydı.

Kurtulmuş, Sarıgül ve  Akçay da kaydını yaptırdı

‘Metni okuyacağım’

AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de Meclis’e gelerek kayıtlarını yaptırdı. Soruları da yanıtlayan Yapıcıoğlu, Meclis’teki yemin töreninde, metnin tamamını okuyup okumayacağıyla ilgili, “Elbette okuyacağız. Bir nokta, bir virgülünü bile eksik bırakmamak gerekiyor. Herhangi bir ekleme veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok, böyle bir şey mümkün de değil” dedi.